• 25
    önemini frank rijkaard'ın basın toplantısında bir muhabire verdiği cevaptan yola çıkarak anlayabileceğimiz maçtır: "şu an fenerbahçe'yi düşünmüyoruz, önümüzde uefa* var."

    ama benim anlayamadığım çok şey var be sözlük. mesela nasıl olur da galatasaray sözlük'te, aynı gün oynanan gs ve fb maçları için girilen entry sayıları arasında bariz bir uçurum almasına karşın, fb maçına bu denli ilgi alaka gösterilir? kendilerinin, bizden puan olarak önde olması, yani direkt rakip konumunda olması mı? dünkü maçta* önde olduğumuz anlarda, fb aleyhine yapılan bağırışlar son bulacak mı bir gün? ya da bunun gs üzerinde pozitif değil de negatif bir etki bıraktığını anlayabilecek mi o kitle, hatta biz anlayabilecek miyiz? ve hepsiyle alakalı olarak, günümüzde fenerbahçe'yi sevmemekle galatasaray'ı sevmek ve desteklemek eylemlerini, tuhaf bir akıl döngüsüyle aynı potada eritme ritüelinden kurtulabilecek miyiz?

    zahmet etmeyin, ben cevaplayayım sorucuklarımı. pek sanmıyorum ne yazık ki! değişen bir şey olmayacak, biz değişsin diye yazmamıza rağmen. ama daha çok yazacağız, yılmayacağız. belki bir gün...

    dip sos olarak gelsin. elbette gs-fb derbileri her zaman önemlidir, ben bunun zıttını söyleme gayretinde değilim, ancak yukarıda yazdıklarımın ışığında söyleyebilirim ki bir yerlerde büyük yanlışlıklar var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın