• 20
    yine iş başa düştü;

    üçlü averaj hesaplaması;

    a) öncelikle ilgili takımların sanal ligde(sanki bu üç takımdan oluşan bir lig varmış gibi farz edilip kendi aralarında oynadıkları maçlara bakılır) oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne,
    b) kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına, (kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz).
    c) kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, genel puan tablosundaki gol averajına bakılır. takımlar arasındaki gol averajı da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.
    d) bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.
    e) bütün bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak müsabaka neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır. buna göre tek müsabaka oynatılacak ve müsabaka sonucunda netice alınmaması halinde, müsabaka 15’er dakikalık iki devre halinde uzatılacaktır. uzatma süresinde de beraberlik bozulmaz ise kazanan takım seri penaltı atışları sonucunda belirlenir.”

    şampiyonlar ligi’nde benzer bir durumda şöyle bir uygulama yapılıyor:

    1) önce, sözkonusu takımların grup maçlarında, kendi aralarında yaptıkları maçlarda oluşan puan durumuna bakılıyor; üç takımlı “sanal ligde” en fazla puanı toplayan üst sırada yer alıyor.
    2) eşitlik bozulmazsa, sözkonusu takımların attıkları gol sayısına bakılıyor; en fazla gol atan üst sırada yer alıyor.
    3) eşitlik bozulmazsa, sözkonusu takımların sanal liginde, deplasmanda attıkları gol sayıları göz önüne alınıyor.
    4) eşitlik bozulmazsa, sözkonusu takımların, gruptaki gol averajları dikkate alınıyor.
    5) eşitlik bozulmazsa, atılan gol sayısına bakılıyor.
    6) eşitlik yine bozulmamışsa, ilgili takımların son 5 yıllık uefa katsayısı dikkate alınıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın