resim
Joël Ivo Veltman
Takım:Brighton
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.84
Uyruk:Hollanda
  • 4
    12 şubat 2017 ajax sparta rotterdam maçında ne kadar karaktersiz bir oyuncu olduğunu tüm dünya'ya kanıtlamış sporcu (!).

    efendim hadise esasında şurada gösteriliyor: https://twitter.com/...?ref_src=twsrc%5Etfw

    mücadele sırasında ajax oyuncusu bertrand traore bir müdahele sonucu yerde kalıyor.
    o sırada top bu karaktersiz arkadaşa geliyor ve sparta rotterdam oyuncusu ivan calero kendisini ajax sağ kanadında karşılıyor.
    calero'yu karşısına alan bu karaktersiz ayağında top ile önce duruyor, sonra traore'nin sakatlığını işaret ediyor ve oyunun durması yönünde işaret yapıyor.

    calero haliyle insaniyetinden duruyor ve dönüp traore'ye bakmaya çalışıyor.
    işte tam bu sırada bu karaktersiz oyuncu topu sürmeye devam ediyor ve çizgiye inip orta açıyor.
    neyse ki golle sonuçlanmıyor bu ajax akını ama uluslararası medya organları bu karaktersizliği haliyle manşete taşıyorlar.

    http://www.telegraph.co.uk/...tsmanlike-move-time/
    http://www.goal.com/...an-defends-shameless

    işin daha da enteresanı maçtan sonra sorduklarında bu karaktersize, yaptığının sadece akıllıca olduğunu, traore'nin yere düştüğünü gördüğünü ve bunu avantajına kullanmak istediğini söylüyor.
    üstelik insanların bu durumu abarttığını, nihayetinde kaleciyle karşı karşıya kalmadığını belirterek kendini savunuyor.

    şimdi bu adam haliyle kırmızı kart falan görmüyor ama böyle bir hareket yapıyor ya, bence kırmızı kart gören bazı insanlardan daha büyük bir cezayı hakediyor.
    futbol maçlarını izleyen genç insanlar, düzenli bir şekilde sert faullerde nasıl cezalandırılabileceklerini görüyorlar, öğreniyorlar.
    ama malesef bu tarz karaktersizlikler ağır şekilde cezalandırılmadıkça aynı genç insanlar bu hareketlerin yanlarına kar kalacağını da görüyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın