• 86
    bu maça çıkarken yapılacak en büyük hata son haftalarda oyunumuzun yaratıcılık yükünü üstlenmiş iki oyuncudan, yani sneijder ve josue'de yoksun bir kadro oluşturmaktır. sneijder sakat. mecbur onsuz oynayacağız. bu durumda josue kadroda olmalı. ama sneijder'in yerinde değil. 8 numara pozisyonunda de jong'un yanında. çünkü orda verimli. 10 numara pozisyonunda ise takıma zararlı.

    tolga ciğerci sezon başında galatasaray adına en büyük farkı yaratan oyuncuydu. özellikle müthiş fizik üstünlüğü, dinamizmi ve koşu mesafeleriyle orta sahada rakibe üstünlük kurmamızı sağlıyordu. böyle bir oyuncunuz varsa ve sağlıklıysa o da mutlaka oyunda olmalı. bence önde baskı yapacağımız için tolga'yı sneijder'in pozisyonuna yakın bir yerde oynatmak mümkün. en azından orta 3'lünün en ilerisinde. daha 4-3-3 gibi oynarız. yani bir forvet arkası oyuncumuz olmaz. ancak tolga hem yapacağı baskı ile, hem de hücumda ceza sahasına yapacağı koşular sayesinde yaratacağı zenginlik ile çok faydalı olacaktır.

    ha bunu denedin olmadı mı? o zaman maç içerisinde iki oyuncunun pozisyonunu değiştirmek çok kolay. fakat bu sene 40 defa denediğimiz ve başarısız olduğumuz şeyi tekrar denemeyelim. josue bu kadro içerisinde 8 numaraya en çok yakışan oyuncu. bırakalım orada kalsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın