• 111
    galatasaray'ın net borcunun ne olduğu hakkında ben bildiklerimi yazıp, bilmediklerimi öğrenmek istiyorum. rakamlar tamamen tl bazlıdır.

    1-galatasaray'ın tüm borç miktarı 1.500.000.-tl'dir (bir milyar beşyüz milyon tl) bu borcun 315 tl'si dün itibariyle ödenmiştir.

    2-kalan borç, 435 milyon tl'si bankalara, 750 milyon tl'si sporculara (futbolcu, teknik heyet ve diğer sporcular) olmak üzere 1.185.000.-tl'dir.

    3-son ödeme ile yıllık ödenen faiz miktarı 40 milyon dolardan 17 milyon dolara düşürülmüştür. yani aktifbank ve denizbanktan alınan döviz cinsinden krediler kapatılmış ve ödenecek faiz miktarı da 17 milyon dolara düşürülmüştür.

    4-bu borçlara karşılık, borç vadeleriyle uyumlu alacak kalemlerinin toplam miktarı beşyüz milyon tl'dir. bunu şöyle açıklayalım; bu günden 2021 yılına kadar, futbolcularla yapılmış sözleşmelerden ve tabi diğer sözleşmelerden dolayı toplam borç miktarı yediyüz elli bin tl iken, yine bu günden 2021 yılına kadar tahmini alacak ve gelir miktarı beş yüz milyon tl'dir.

    5-sonuç olarak şu anda 435 milyon tl'si bankalara (kredi borçları) 750 milyon lirası sporculara ve diğerlerine olmak üzere toplam 1.185.000.-tl borç, 500 milyon tl alacak var. borç alacak farkı ise 685 milyon tl. (alacaklarımız, forma reklamları ve diğer sponsorluk anlaşmaları ile kombine, bilet, gsstore vs gelirleri)

    buraya kadar bir yanlış varsa bilgisi olanlarca düzeltilmesini bekliyorum. yine bilenlerden öğrenmek istediklerim ise şunlar.

    1-bankalara olan borcun ne kadarı tl, ne kadarı döviz cinsindendir?

    2-2021 yılına kadar temlikli olan gelirlerimiz hangileridir?

    3-kemerburgaz'da olacağı söylenen altyapı tesislerinin arsası için herhangi bir ödeme yapılacak mı? arsa üzerine yapılacak altyapı tesislerinin maliyetini kulüp mü yoksa emlak konut mu karşılayacak.

    4-denizbank'tan alınan 340 milyon tl kredi, tl cinsinden mi döviz cinsinden mi? (bize tl rakamları veriliyor ama pekala döviz cinsinden alınıp tl'ye çevrilmiş olabilir)

    bilgisi olup bizi aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın