• 26
    (bkz: dava var dediler geldik)

    mizuhara kardeşimin söz konusu entry'sini okudum. tertemiz güzelce eleştirmiş, ne var ki bunda çözemedim. insanların fikirlerine saygılı olmadan "fikri hür vicdanı hür" kavramını kullananlar bu ara çoğaldı, farkında değiller.

    benzer bir durum geçen sene yaklaşık yine bu dönemlerde twitter'dan benim başıma geldi. daha o zamanlar "galatasaray fakirleşirken birileri zenginleşmiş" lafının sahibi fatih işbecer ve fm reyiz selim arda uçer yönetimdelerdi. önce onları etiketleyerek başladım, sonra dursun aydın özbek hakkında da bir kaç twit attım resmi hesap da o ikisi de etiketli olarak. konu neydi hatırlamıyorum bile ama ciddi gaza geldim o gün, sert ifadeler kullandım ama hakaret yoktu. aradan 3-4 saat geçti benim telefon çalmaya başladı önce şehirdeki galatasaraylılar derneği başkanımız sonra ultraslan'dan danış karakaş falan aradılar beni "ne yaptın da bunlar böyle ayaklandı?" diyerek. doğrudan fatih işbecer'in talebi üzerine aranmıştım. "nelerle uğraşıyorlar arkadaş ya" diye düşünerek söz konusu twitleri o insanların hatırları için sildim, konu o zaman kapandı.

    ha hakaret var mıydı? yoktu. düşününce "keşke silmeseydim de konuyu insanlara duyursaydım daha fazla neler yapıyor bu yönetim öğrensin herkes" diye de üzüldüm sildiğime. ama az uz değil geçmişe yönelik silmeye bir başladım 2013'e kadar twit sildim yine sinirimden. * şimdi ben daha sertlerini atıyorum da "bir kere yaptırdık bir daha yaptıramayız" diye düşünüp harekete geçmiyor galiba büyük başganımız yada radar bana tutulmuyor. *

    mizuhara. kardeşim. silme entry'ni falan. hiç bir şey yok çünkü, hakaret yok. moderasyon da arkanda durmuş konu ile ilgili zaten, silinmeyecekmiş. silinmesin abi, hepimiz benim gibi yanılıp şaşırıp yazdıklarımızı silersek bunlar kendilerini daha güçlü zannedecekler. şunu unutmayın, onlar da birey biz de.

    bir de serem, okuyorsun galiba buraları. tavsiyemdir, insanların düşüncelerini hakaret olarak algılama. insanlar senin yanlışlarını, hatalarını gösteriyorsa eğer "acaba burada haklılar mı? neyi değiştirerek insanlarla etkileşimimi daha sağlıklı yapabilirim acaba?" diye bir düşünce yolunu tavsiye ederim. yoksa onun entry'sini sildir, buna tribünde dayak attır, öbürüne twitter'dan hakaret et, engelle falan bunlar onu bunu geç galatasaray'lı kimliğine yakışmaz bir insanın. ha o galatsaray'lı kimliğini ne kadar hissettiğinle alakalı, sen bunları yaptıracak kadar hissediyorsan eğer zaten yapacak bir şey yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın