resim
Andrea Pirlo
Görev:Teknik Direktör
Takım:Sampdoria
Yaş:45
Uyruk:İtalya
  • 439
    şahsına takılacak en güzel lakaplardan birisi olan şaraptan da çok iyi anlıyormuş.

    http://gss.gs/CYH.jpg

    http://gss.gs/GTN.jpg

    andrea pirlo'nun futbola olduğu kadar takıntılı olduğu başka bir şey varsa, bu da şarap ve şarap yapımıymış. şarap ile pirlo'nun tarihi, çocukluğuna, yerel üzüm bağlarında üzüm biçmek için çok zaman harcadığı flero'ya dek uzanıyor. güzel şaraplara olan tutkusu, pirlo ve ailesine pratum coller adlı bir şaraphane açmalarına vesile olmuş. (tam adı societ? agricola pratum coller imiş)

    bu arada çocuk demişken:

    http://gss.gs/Hm5.jpg

    maşallah, kulaklar yüzyıllardır aynı.

    bununla ilgili de, pirlo'nun bir futbolcu ve şarap üreticisi olarak başarısını da kutlamak için nike football sınırlı sayıda tiempo pirlo hazırladı. tahmin edebileceğiniz üzere, özel üretim bir krampon. krampon ve şarabı tek bir üründe nasıl bağdaştırabiliriz diye düşünmüşler ve akla en mantıklı gelen şeyi, şarap rengini de kramponun ana rengi olarak belirlemişler.

    http://gss.gs/t6o.jpg

    kramponun rengi renk skalasında 'merlot' olarak geçiyor. ana renk üzüm suyundan ilham alarak merlot renginde birinci sınıf alegria deri içeriyormuş. pratum coller'ın logosuna benzer şekilde dört altın yıldız, ayakkabının topuk kısmında aynı zamanda italya'nın dünya kupası unvanını da simgeliyor. italyan bayrağının da kramponda yer bulduğunu söylemekte fayda var.

    pratum coller denilen yer, pirlo'nun özel mülkiyetine haiz olan, senede 20 bin şişe şarap üretim kapasitesi olan bir yermiş. ürünleri arasında beyaz, kırmızı ve gül rengi şaraplar varmış.

    biz genelde 'başbakan' olarak adlandırsak da, aynı zamanda mozart, mimar ve gurme diye lakapları da mevcutmuş pirlo'nun. bu unvanları her ne şekil ve sebeple almış olursa olsun, muhakkak hak ettiği şekilde gerçekleştiğinden bir şüphemiz yok. zira üzümden üretilmiş, mimar bir başbakan diye bir sıfat tamlaması olarak nitelesek, herhalde pek de bir itiraz almayız.(u: saçmaladım amk :()

    ac milan'da oynadığı senelerde üretim yeri ile oldukça haşır neşir olan pirlo, önemli maç ve kupa galibiyetleri sonrası takım arkadaşlarını ve yöneticileri de mekanında ağırlamış. italya milli takımı ve milan'dan da takım arkadaşı olan alessandro nesta da pirlo gibi şaraba oldukça meraklı birisi. ikili sık sık şarap konusunda bilgilerini paylaşıyorlarmış aralarında. nitekim milan'daki yıllarında, takımın şarap tedariğinin de nereden geldiği malumunuz.

    http://gss.gs/q2v.jpg

    vecizelerimi ünlü italyan atasözü ile bitirmek istiyorum:

    http://gss.gs/8oF.jpg

    'şarap, üstünden seneler geçtikçe değerlenen bir şeydir, tıpkı pirlo gibi!'
App Store'dan indirin Google Play'den alın