resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 12756
    kendisinin takım için önemini başakşehir maçında bir kez daha gördük. bu takımın ilerdeki yaratıcılığının neredeyse tamamı sneijder üzerinden dönüyor. sneijder yokken başı kesik tavuk gibi napacağını bilmeyen oyuncular sürüsüne dönüyoruz.
    bunları bir yana bırakırsak ben kendisinin ortasahanın ortasında görev yapması gerektiğini düşünenlerdenim kısa vadede. bunun bize avantaj yaratacağını düşünmemde iki sebep var: birincisi kendisi zaten top alabilmek için sürekli geri dönmek zorunda kalıyor buda oyun içinde fazla efor sarfederek ilerleyen dakikalarda bazen oyundan düşmesine sebep oluyor; ikincisi ise selçuk'un ve podolski'nin gösterdiği performans.
    gelelim sneijder 8 numara oynarsa bizde oluşturacağı avantajlar ve dezavantajlara. ilk avantajımızın ilerde oyuncu sayısının artarak daha efektif olacağımızı ve daha fazla gol pozisyonuna gireceğimizi düşünüyorum. sebebiyse sneijder'in orta sahadan kuracağı oyunlarla oyuna ortasahadan başlayacak olmamız, eren ve poldinin ilerde birlikte daha etkili olacağını düşünmem. ayrıca sneijder'in oyun içinde selçuk'a göre daha sert olduğu aşikar. bir diğer avantajımızsa de jong sneijder ikilisinin birbiriyle anlaşması olacaktır. gördüğüm kadarıyla de jong ileri dikine pasları çok seviyor fakat ileriye fazla desteğe gitmiyor, sneijder'in savunma açığını da bir nebze olsun bu şekilde kapatabiliriz (selçuk'un savunmada yokları oynadığını düşünürsek sneijder'in savunmada daha faydalı olacağını düşünüyorum.). bir diğer avantajıysa ilerde eren podolski birlikteliği ve geride iyi uzun paslar atan iki ortasahayla oynuyor olacak olmamız. her ne kadar şu sıralar eren formsuz olsa da kendisinin hava hakimiyeti ligimize göre çok üst düzeyde. bu da bizim için önemli bir avantaj olabilir.
    dezavantajlarına gelecek olursak sneijder'in daha geriye gelmesi oyunun hücum anlamında ön alanda yaratıcılık konusunda eksikliğine yol açabilir. ayrıca oynayan iki bekin ve savunmanın zaafiyetlerini düşününce işin savunma kısmında büyük sıkıntılar yaşayabiliriz.
    sonuç olarak mevcut oyuncuların form durumunu göz önüne alınca 4 4 2 nin ortasında oynayan bir sneijder'in takıma daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum. teşekkürler :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın