• 8
    üçüncü bölgeye adam eksilterek top taşıyan ön libero için dünyada birçok örnek sayılabilir. asıl olan modern futbol anlayışında nasıl bir yapılanmaya gitmen gerektiğini, 4-2-3-1 sisteminde hangi özelliklere sahip futbolcuları bünyene katman gerektiğini bilmektir.

    bir futbolcu ne kadar hızlı olursa olsun, ne kadar yetenekli olursa olsun, sisteme uymuyorsa ondan verim alamazsınız. ya da özelliklerine uygun bölgede oynamıyorsa verimli olamaz.

    örneğin eskiden sağiç ve soliç mevkileri vardı. bugün için bu mevkiler tarihe karıştı ama hala bu mevkilere uygun yetiştirilmiş futbolcular oynatılabiliyor. tabi haliyle de yetersiz kalıyorlar.

    iki ön liberodan birinin iyi bir kesici diğerinin adam eksilten, driplingle topu üçüncü bölgeye taşıyabilen bir futbolcu olması şart. aksi halde ne kanatlar, ne forvet arkası ne de forvet yeterince top alamaz ve hücumda sorunlar yaşanır. tabi bu orta sahanın aynı zamanda savunma özelliğinin de olması kaçınılmaz bir gereklilik. çünkü savunma sertliği ve orta sahadaki ikili mücadelelerin kazanılması başka türlü imkansız.

    neresinden bakarsanız bakın bizde şu anda en iyi alternatif n. d. jong tolga ciğerci ikilisi. selçuk ve josue ise iyi birer hamle oyuncusu olabilirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın