resim
Änis Ben-Hatira
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:35
Boy:1.83
Uyruk:Tunus
  • 19
    radikal bir grup olan ihh veya benzeri gruplarla ilişki içindeyse gayet tabi hakkında cihatçı gruplarla bağlantılı olduğu yönünde bir değerlendirme yapılması normal olan futbolcu. mesela sanki ankara katliamı sanıklarından birisi ilk kez ihh aracılığıyla suriye'ye gitmemiş gibi davranmaya gerek var mı? yok.

    https://www.evrensel.net/...e-pasaportsuz-girdim

    başka bir ışid sanığı da ilk kez ihh aracılığıyla suriye'ye geçmişti mesela : http://www.birgun.net/...-goturmus-92646.html

    bugün ihh'nın yardım adı altında faaliyet gösterdiği bölgeler kim tarafından kontrol ediliyor? el kaide'nin suriye kolu şam'ın fethi cephesi (eski adıyla el-nusra) veya el-kaide ile işbirliği içindeki gruplar. bunun için suriye savaş haritasını açıp halep'in batı kırsalını kimin kontrol ettiğine bakmanız yeterli olacaktır.

    yani birisi bu tarz şaibeli 'yardım kuruluşları' ile ilişki içindeyse avrupa'da belirli bir yaptırıma uğraması oldukça normal görünüyor. yani avrupalıyı salak yerine koymanın bi manası var mı? bunların kimin için yardım topladığı ortada. asıl sorun bu grupların türkiye'de bu kadar rahat hareket edebilmesinde... bunu türkiye de bal gibi biliyor ama suriye politikası için göz yumuyor. yarın bu politikasını değiştirirse mavi marmara meselesinde olduğu gibi hepsini satabilir :) erdoğan demişti ya "bana mı sordunuz gazze'ye giderken" diye. ileride "neden yasal olmayan yollardan suriye'ye bir sürü insan soktunuz" diye satılabilirler iktidar tarafından :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın