• 92
    basit bir hesap yapalım. önümüzde kayserispor ve deplasamanda çaykur rizespor maçları var. bu iki maç gerçekten inanılmaz kritik. zira kayserispor fenerbahçe 'yi 4 golle yendi, rizespor 'da çıkışta ve fena top oynamıyorlar. öncelikle tereddütsüz bu iki maçtan 6 puan almalıyız. sonra geliyoruz "sezonun en kritik maçı" olan beşiktaş maçına. 30 ocak 2017 beşiktaş konyaspor maçında gördüğümüz üzere beşiktaş boğucu bir orta saha presi yapıyor. çok yetenekli ayakları var ve pozisyona girmekte hiç zorlanmıyorlar. takımda 2 stoper dışında herkes hücumcu ve müthiş bir takım oyunu var. orta sahada savunma yapayı başarabiliyorlar. hücum yaparken kaptırdıkları topu 5 saniye sonra geri alabiliyorlar. savunmaları ise nispeten zayıf. bekleri çok hücumcu ve adam kaçırıyorlar. stoperleri ise yavaş ve tek hamlelik.

    bizim ise savunmamız evlere şenlik. beklerinden stoperlerine resmen dökülüyor. türkiye 'de kafa golü atabileceğiniz en kolay takım galatasaray olabilir. orta sahada ise savunmamız bir o kadar kötü. selçuk inan 'ın bu konuda neredeyse hiçbir katkısı yok. de jong ise beşiktaş orta sahasını kesebilecek kadar yeterli değil. iyileşirse tolga ciğerci - de jong ikilisi nasıl olur? onu da önümüzde ki bir kaç hafta gösterecek. hücum gücümüz ise beşiktaş 'tan iyi.daha fazla tehlike yaratan adamımız var, bireysel olarakta beşiktaş hücumcularından yetenekliler.

    böyle bakıldığında beşiktaş kazanmaya daha yakın gibi gözüküyor ki öyle. ancak bu maç normal bir maç değil. kazananın şampiyon olacağı bir maç. dolayısıyla böyle tehlikeli ayakları olan bir takıma karşı şenol güneş tedbirli davranacaktır. ben ideal kadrosunda bir kaç değişiklik yapacağını düşünüyorum.

    iki takımda topla oynamayı seviyor ve kurguları bunun üzerine. eğer topu beşiktaş 'a bırakır ve kontralarla çıkmaya çalışırsak 30. dakika da kaybederiz. top bizde olacaktır ki şenol güneş 'in de beklentisi muhtemelen bu olacak. eğer onları savunma da boğarsak, pozisyon üretir ve gol bulabilirsek kazanırız. ama beşiktaş gol yemeden savunmadan çıkabilirse ki bunu yapabilir, yine kaybederiz.

    sonuç olarak çok zor bir maç olacak. ancak orayı cehenneme çevirip, beşiktaş takımının dizlerini titretmemiz lazım. bu maçı kazanırsak ben şampiyonluğumuzu ilan edeceğim. çünkü galatasaray korkusu hiç bir şeye benzemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın