resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 10127
    takımın iç sahada 6-0 kazandığı maçta iyi oyandı diye övülen hayalet. oldu olacak bu maçta da kötü oynasaydı yahu? adam beklentiyi o akdar aşağı çekti ki 6-0' lık maçtan sonra kötü oynamadı diye övülüyor. iyi oynadı da ne yaptı peki desen cevap yine yok. maça damga vuranlar sneijder, bruma, podolski.

    galatasaray gibi bir takım orta sahanın merkezinde oynayan oyuncudan ne bekler?

    hücumda; top kullanmasını, savunmadan aldığı topu 3. gölgeye aktarmasını, gerektiğine hücuma katılmasını, birinci önceliği olmamakla beraber gol veya asist üretmesini, pasa yapmasını... selçuk hangisini yapıyor? bir tek pas yapıyor ki o da al ver şeklinde. bir de topu alıp dönemiyor ama eğer baskı görmezse, topu aldığında karar verebilmek için yeterli zamanı varsa ve arkadaşından da boş koşu görürse topu oraya isabetli ve ölçülü şekilde atabiliyor. tabii zahmet oluyordur kendisine o ayrı.

    savunmada; öncelikle ben büyük takım oyuncusundan doğru yerde pres yapmasını ve mümkünse topu çabuk geri almasını, bu mümkün olmuyorsa doğru pozisyon alıp alanını kapatmasını, orta sahadan sürpriz koşu atan adamı kovalamasını, iki mücadelede ayakta kalmasını, çalım yerse de geri dönebilmesini, çok ve etkili koşmasını, pas arası yapmasını ve rakibin ayağından top kapma becerisinin olmasını, iki mücadelede güçlü kalmasını falan beklerim. selçuk' ta hangisi var? hiçbiri yok. yani hiçbirini melo kadar yapmasını beklemiyorum ama şu saydıklarımın neredeyse hepsini iyi bir melo 10 üzerinden 8 ile yaparken selçuk herhangi birini 10 üzerinden 7 ile yapamıyor.

    orta sahada bana savunmada katkı vermeyen bir orta saha oyuncusunu taşımam için hücumda bana çok şey katması lazım o adamın. hücum kısmını da yukarıda yazdım. adam geçemez, topla gidemez, top alıp dönemez, hızlı oynayamaz, topu hızlı dolaştıramaz... ne yapar? sadece ayak içi iyidir. bir pası sabri' ye falan kıyasla çok daha ölçülü atar. boş adam görürse ve üzerinde baskı da yoksa geri dönmez, topu o adama atar. klasik geyiktir ama söylemeden bitiremeeyceğim; şu an selçuk' un yaptıklarını selçuk' un yarı fiyatıona yapacak bir sürü adam var süper ligde ki bazısı selçuk' tan çok daha fazla koşup ikili mücadele kazanabilir. selçuk sadece ama sadece geçmişinin ekmeğini yiyor hepsi bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın