• 4863
    son 5 senedir sevdiğimiz kim varsa teker teker gidişini izlerken, bize her sevdadan geriye kalan takımımız.

    https://www.youtube.com/watch?v=uI7T0k5brKo

    2011-2012 sezonunda yaşadığımız rüyadan sonra 2012-2013 sezonunda başladı lanet. gelirken pek içimize sinmeyen ama sahaya çıktığı andan itibaren canımız ciğerimiz olan tomas ujfalusi, kaptanımız hiç olmadık bir yerde, antrenmanda sakatlandı. sonrası malum. dany, cris, chedjou, burdisso, serdar aziz.. hiç biri ne yerini tuttu, ne bize o güven hissini verdi. tarihinin en az golü yiyerek geçirdiği sezonundan sonra galatasaray defansif anlamda bir türlü toparlayamadı.

    önümüzü kesmek için uydurulan o saçma sapan 5+3+fener atana kadar formüllü yabancı kuralı yüzünden kaybettiğimiz, göndermek zorunda kaldığımız johan elmander. bu gözlerin gördüğü iş ahlakı en yüksek adamı saçma sapan kurallar yüzünden yok paraya vermek zorunda kaldık. aynı ujfa gibi onun da ne saha içindeki, ne kalbimizdeki yeri doldu. sigthorsson geldiğinde herkes elmander heyecanına kapılmıştı ama maalesef o da sakatlıktan oynayamadı.

    imparator.. fatih terim. ünal aysal ile yaşadığı güç savaşı ve aylar önce savaşma kararı aldığı demirören ile yaptığı kader ortaklığı nedeniyle taraftarın büyük bir bölümü kırgın olsa da gittiği dönem herkesin boğazını düğümleyerek gitmişti. yaşattığı rüya gibi 2 sezon, kazandığı başarılar ile tekrar efsane mertebesine çıkıyordu ki hepimizin tahmin ettiği gibi yukardan bir el yine durdurdu galatasaray'ı. fatih terim gittikten sonra hiç bir şey eskisi gibi olamadı.

    elmander'den biraz daha uzun süre kalmayı başarsa da albert riera da saçma yabancı sınırına ve yüksek maaşına kurban oldu ve gönderildi. arda turan'ın bütün planları bozup, verdiği sözlerden cayıp galatasaray'ı satışının ardından apar topar transfer edilen riera, sol açık olarak geldiği galatasaray'a sol bek olarak veda etti. sol bekten kurduğu oyunları, orta sahayı rahatlatışını, o kadife bileklerini unutmak çok da mümkün değil.

    sabri lanetini yenip doya doya izleyebildiğimiz tek sağ bek. emmanuel eboue. son sezon performansını kenara alırsak türkiye ligi'nin gördüğü en üst düzey sağ bek performansını izletti 2 sezon. iyi oynadığı zaman hücuma ve savunmaya yaptığı katkısı, verdiği seyir zevki unutulmaz. yobo'yu gönderdiği pazar, 3-2 biten maçta real'e çaktığı çivi. kendini kolay yere atma huyu olmasa bir kaç sezon daha rahat oynardı ama olmadı. yine de şu an sağ bekimizdeki kötü huylu hücreyi gördükçe özlüyoruz.

    dider drogba. izlediğimiz son forvet. zaman zaman fazla egoist davranışları olsa da taraftarın büyük kısmı iyi anacaktır. özellikle ilk geldiği sezon yaptığı müthiş katkı, real madrid'e attığı topuk golü, sahadaki topun sahibi edaları ile tam anlamıyla bir liderdi. o gittiğinden beri forvet olarak burak,umut, pandev ve eren derdiyok ile sınanıyoruz.

    ünal aysal başkanımız. vizyonu, karizması, dik duruşu ile galatasaray'a yakışan başkanımızı liseli bunakların galatasaray'ı küçük tutma sevdası yüzünden kaybettik. emanetçi olan duygun ve başımıza gelen en kötü şeylerden olan dursun'u gördükçe kendisinin değerini daha da iyi anlıyoruz.

    askerleri olduğumuz felipe melo. basının yoğun çabaları ve hamza'nın evlat sevgisi sayesinde gitmemesi gerektiği bir dönemde gitmek zorunda kaldı. bu takımın ruhuydu ve ruhumuzu bizden çaldılar. o gittiğinden beri sahada içi geçmiş futbolcular topluluğu olarak dolaşıyor takım. onu yiyenler şimdi her şey düzelmiş gibi kimseye toz kondurmuyorlar. gittiğinden beri kupa finalleri hariç derbi kazanamadık ki finalleri de bir diğer canımız muslera alıyor genelde.

    takımda sevdiğimiz 3-5 tane adam kaldı. gerisi öyle bir noktada ki gitseler taraftarı mutlu edecekler. şimdi bu hain, kan emici yönetim lukas podolski'yi almaya çalışıyor. sahada takım için kavga eden, mücadele eden adamlardan birini daha koparmak istiyorlar bizden. ondan da kurtulurlarsa wesley sneijder ve fernando muslera hariç tutunacak kimsemiz kalmayacak. selçuk, sabri, yasin, semih gibi yeteneksiz ve karaktersiz kişilerle dolduracaklar galatasaray'ı. başımıza yine dursun gibi bir başkan, hamza gibi riekerink gibi yetersiz teknik adamlar atayacaklar. biz ise yine gidenlerin arkasından üzüleceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın