• 10138
    ülkenin mevcut ortamında apolitikliğin pek de mümkün olmamasına bağlı olarak siyasi açıdan apolitik kalması, yalnızca sporla içli dışlı olması olası olmayan can ciğer.

    alttaki cümleler aslında herkesin kendince bildiği, gözlemlediği saptamalardan oluşmaktadır. zamanını ayırıp okumaya devam edecek olanlardan bunu bilerek okumaya devam etmelerini rica ediyorum. sonra demeyin 'aaamaaan biz de biliyoruz bunları be birader çok boş yapmışsın' diye(u: :(), baştan belirtmiş olayım.

    türk futbolundaki tüm kulüp yöneticileri arasında siyasetle ilgisi olmayan kişi sayısı muhtemelen iki elin parmaklarını geçmez. keza türk futbolunda şu an faal olarak görev alan türk teknik adamların ve bu teknik adamların ekiplerinde bulunan türk profesyonellerin arasından siyasi şahıslarla ilgisi olmayan birey sayısı da iki elin parmaklarını geçmeyecektir. yerli malı yurdun malı* futbolcuların muazzam fazlalığından bahsetmeye bile gerek yok. işin görsel ve yazılı basın noktasındaysa ortalık tam manasıyla çıkarcı sahtekarlar çöplüğüne dönmüş durumda. hal böyle olunca da bu durum* birtakım odaklar(u: mevcut iktidara yakınlığı kaf dağı'ndan duyulan sözüm ona gazeteciler ve televizyoncular bu işte başı çekiyor.) tarafından yurdum insanına sistematik olarak empoze ediliyor. bu siyasi manipülasyon bombardımanı karşısında da insanlar, özellikle eğitim seviyesi kağıt üstünde düşük olarak addedilen kesimler, varlarını yoklarını siyasi argümanlara göre şekillendiriyorlar.(u: takım tutar gibi siyasi parti tutma sapkınlığı da işte tam olarak bu manipülasyonun bir sonucu ya da zıt bir düşünceyle temeli. bir döngü.) dolayısıyla sporun yalnızca saha tarafıyla ilgilenmek isteyen bir kişi böyle bir ortamda istese de istemese de mevzubahis tayfanın eylemleriyle ve söylemleriyle karşılaşmak - yaşamak zorunda bırakılıyor - kalıyor.

    bireysel fikirleri, herhangi bir konudaki toplumsal yaklaşımları, kültürü, sanatı ama özellikle sporu* bu derece siyaset foseptiğine batmış olan bir kitlenin yaşadığı bir coğrafyada yalnızca spor konuşulması hedeflenerek oluşturulmuş bir platformun siyasi açıdan apolitik kalabilmesi imkanlar dahilinde değil gibi. (bkz: spora siyaset karıştırmak)
App Store'dan indirin Google Play'den alın