• 29
    bu adam öldüğü gün 8.sınıftaydım. ertesi günü tarih öğretmenimiz bizi barkovizyon olan bir sınıfa almıştı ve hrant dink'in barış içeren, türkiye'yi sevdiğini belirten ve hatta yurt dışındaki ermeni diasporası tarafından sıcak bakılmayan bir isim olduğunu gösteren videolar izletmişti ve ardından "işte bu adamı türk düşmanı olduğu gerekçesiyle öldürdüler" diye açıklama yapmıştı.

    o kadar etkilenmiştim ki okuduğum lise de agos gazetesi'ne yakın olduğu için her sene yüksek sesle orada bulunup "faşizme inat, kardeşimsin hrant" diye bağırmayı en azından hatırasına bir borç bilmiştim. bazı şeyleri açıklarken artık sinirleniyorum o yüzden katili ogün samast ve polisin malum görüntülerine girmeyeceğim bile.

    bu ülke renkleriyle güzel, kültür çeşitliliğiyle anlamlı. osmanlı'dan gelen birlikte yaşama geleneğini yıllardır en osmanlı'cı geçinen kesim öyle bir yerle yeksan etmiş ki türkiye'de ortak yaşam kültürü malesef seni koruyamayacak kadar zedelenmiş. ışıklar içinde uyu, her geçen sene ayıbımız olarak anılacaksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın