resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 277
    son yıllarda formayı giydiği ilk maçta bu kadar fark yaratan ilk oyuncu olduğunu düşünüyorum. asistinin yanı sıra çok da iyi oynadı. asist sırasında hareketlenişi, rakibi şaşırtması ve ortası harikaydı. aldığı faulde de rakibi oldukça iyi ekarte etti. eren'in pasında topu alıp terse hareketlenip pozisyona girmesi ve süratlenmesi de yine çok iyiydi. olmayacak yerde pozisyon yarattı. eren'e getirdiği top da hakeza öyle. takımımızda bu tip işleri yapabilecek tek oyuncu bruma. afedersiniz böyle bir performans için "bana sinan'ın ilk hallerini hatırlattı" demek hakarettir. ben sinan'ın 3 yıldır bir lig maçında şu performansı gösterdiği herhangi bir maç hatırlamıyorum. yok çünkü. bir de ilk haliymiş ahaha oldu.

    futbolcular genel anlamda ilk birkaç maçta kendini belli eder, kendisi de etti. iş yapacağını söylemiştim, daha da yapacak. bu ligde süratli ve biraz ayağına hakim her topçu iş yapar. bu süper lig'in yazılı olmayan kurallarından biridir. bu tip bir adama "hamuru sağlam değil" demek skandaldır.

    bir de çok saçma bir argüman var yıllardır; "böyle uçan kaçan adamlara ligimizdeki kasaplar hop derler" diye. hayırdır, kime diyorlar mesela? bruma'ya mı lens'e mi, yoksa ndiaye'ye mi? onları bırakın nakoulma'ya bile diyemiyorlar, adam vızır vızır hepsinin içinden geçiyor. geçin bu boş safsataları.

    ek olarak; "ya bu adam sol kanatta oynuyor, bizde bruma var zaten niye aldık ki" diyenler var. bu adamlar için kesin bir şekilde sağ kanat ya da sol kanat oyuncusu demek doğru değil. bu adamlar kanat. yeri gelecek sağ, yeri gelecek sol kanatta oynayacaklar. sezon başından beri solda bruma, sağda yasin ile başlıyoruz ama bu ikili maç içinde sürekli yer değiştiriyorlar, bazen yan yana bile geldikleri oluyor. şimdi bruma tipinde bir oyuncumuz daha oldu ve bu iki adam sürekli değişerek oynayabilecek.

    takımımız iyi oynamıyor, çok ciddi transfer ihtiyacı olan bölgeler var. stoper, tempolu bir 8 numara ve pırpır forvet gibi ama bu eksiklere rağmen uyum süreci sonrası kanatlarında rodrigues ve bruma'nın, ortalarında ise onları besleyecek iyi bir sneijder'in olduğu bir takım rakiplerin üzerine (özellikle iç saha maçlarında) kabus gibi çöker.

    özet geçmek gerekirse; iyi bir oyuncu aldık, iyi başladı. ne kadar iyi olduğunu zaman içinde çok daha iyi göreceğiz. bu arada adam daha ülkeye ayak basmadan "çöp, bir numara olmaz, gereksiz" diyenlerin dakika 1 gol 1 göt olmaları beni mest etti. bir klasik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın