resim
Mete Kalkavan
Görev:Eski Hakem
Yaş:45
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 343
    mete kalkavan'ı hiç sevmem. hele beşiktaş trabzon maçında queresma'ya kırmızıyı vermemesi nedeniyle %100 taraflı bir hakemdir gözümde. ancak;

    14 ocak 2017 galatasaray konya maçında ali çamdalı'na gösterdiği kırmızı kart doğrudur. çünkü, ali çamdalı o pozisyonda taban göstermiştir. yakınında rakip bir futbolcu varsa taban göstermek "tehlikeli harekettir" ve fauldür. yani rakibe vurmasan bile tehlikeli hareket olduğundan fauldür. ali çamdalı belki de jong yokken taban gösteriyor ama de jong futbol zekasıyla hemen araya girerek faulü alıyor. bu da gayet doğal. zavallı ülkemin futbol kamuoyunun %99'u, futbolcularımızın %80'i ve eski hakemlerin de %50'si bu kuralı bilmez. tıpkı sow'un, kafa seviyesindeki topa rövaşatasındaki gibi.

    ali çamdalı bu kuralı bilseydi o aşırı tepkiyi vermezdi ve gelişen olaylar sonrası kırmızıyı da görmezdi. aykut kocaman bilseydi öyle konuşmaz, konya başkanı hacı ahmet şan yalan rüzgarına katkı vermezdi.

    dün trt spor'da yayımlanan programda, ersin düzen, oğuz çetin, kaya çilingiroğlu, ali gültiken ve giray bulak, ali çamdalı'nın pozisyonunda faul olmadığını söylüyorlar. hatta ali çamdalı rakibinin ayağına değiyor mu değmiyor mu diye tartışıyorlar. bunların ikisi ünlü futbolcu birisi teknik direktör diğerleri de yıllardır spor dünyasında sunucu ve yorumcu. aynı şey aspor'daki takım oyununda da geçerli.

    işte bu bilgi seviyesi düşük insanlar yüzünden türk futbolunda kaos oluşuyor.

    bir daha yazıyorum, taban göstermek başlı başına tehlikeli harekettir ve fauldür. rakibine yakınsan taban gösteremezsin. vurman şart değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın