• 1
    savunmanın en önemli unsurlarından biridir stoper tandemi. bunun en bariz örneği ise semih kaya.

    yanında ujfa gibi bir şef olunca yeni bir bülent mi geliyor diye heyecanlandığımız semih'in hali ortada. yanlış anlamayın ha semih'i savunmuyorum sadece lider bir stoperin ne denli önemli olduğuna değinmek istiyorum.

    maalesef takımımızda uzun zamandır iyi bir ikili izleyemedik stoperde. bunun nedeni ise basit: aynı tip adamları alıyoruz.

    emin olun serdar da ahmet de bu lig için fazlasıyla yeter, yanına bir ujfa koyarsanız. fakat biz hep gidip kanat alır gibi rastgele stoperler alıyoruz. önce şunu soralım: bizim savunmamızın lideri var mı? maalesef hayır. gerekirse 10 milyon verip o adamı bulmalıyız, onun yanına da istediğini koy zaten.

    o adamı bulamamanın en büyük dezavantajı ise diğer stoperleri doğru yorumlayamamak ve bu nedenle stopere para verip durmak.

    biz real, barça, münih, juventus değiliz. pique'nin yanına mascherano, ramos'un yanına pepe, boateng'in yanına hummels, chiellini'nin yanına bonucci koymamıza gerek yok. altı üstü maçların yüzde 80'ini oyun hakimiyetimizle geçirdiğimiz, rakiplerin genelde duran toplarla, yan toplarla gol bulmaya çalıştığı bir ligde oynuyoruz.

    neden bu konu bu kadar canımı sıkıyor? çünkü bu takım her türlü golü buluyor bir şekilde. kalemizde de zaten muslera var. e durum böyleyken sırf şu tandemi bulamadık diye işkence çekmek koyuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın