resim
Ahmet Yılmaz Çalık
Mevki:Stoper
Doğum:26.02.1994
Ölüm:11.01.2022 (27)
Uyruk:Türkiye
  • 383
    siyaseten görüşler farklı olabilir hepimiz aynı ideolojik görüşe sahip olsak zaten siyaset kavramı oluşmazdı.

    akp, chp, mhp bilmemkim demek değildir siyaset. bunlar son 90 yılın hatta çoğu 50 yılın ideolojileridir. türkiye için asıl siyasi görüş ve politika bizzat atatürkçülük olmalıdır. neden mi? çünkü atatürkçü düşünce bir sentezdir. taaa milattan önceki türklerden selçuklu'ya osmanlı'ya kadar yaşanılan tecrübelerin olayların birleşimidir. atatürk her manada dünya tarihinin zaaf ve doğrularını tespit etmiş ve bunu türkiye'mize çok güzel şekilde uygulamıştır. örneğin atatürk'ün ekonomik politikası bir karma politikadır.

    şunu söyleyim, atatürk'ü düşünün kendisi tek parti olduğu halde çok partili yaşam için son zerresine kadar uğraşan atatürk'ü.

    kendisine eleştiri yapılmadığı meclis günlerinde sessiz kalıp onun emrini bekleyenleri azarlayan atatürk'ü.

    muhafazakarı, marjinali, türkü, azerisi, rumu kim varsa ve ne ise tüm halkını kucaklayan atatürk'ü.

    demem o ki ötekileştirme ile iyi solcu iyi atatürkçü falan olunmuyor. olmaz da zaten. ahmet çalık isimli bireyin siyasi fikrine saygı göstermek şahsen benim için doğru olandır.

    bu oyuncunun transferine gelirsek eğer, ne karakter olarak ne futbolculuk olarak bana güven veren bir isim değil. zihniyetinin çok gelişkin olduğunu zannetmiyorum ancak gördüğüm kadarıyla olgun bir insan kendisi ve liderlik vasfı dikkat çekici düzeyde güzel.

    boyunun kısalığına çok takılmıyorum çünkü cannavaro geçti bir neslin gözünün önünden. zaten hava topu konusunda zirvedeymiş. genel olarak yeterli olduğunu düşünmüyorum. ama farklı pencerelerden bakılması gerekebilir.

    son senelerde yaklaşık 150 maça çıkmış 23 yaşındaki bir futbolcuyu üstelik bir kaptanı 2,5 milyon avroya almak iyi bir şey olmamakla birlikte çok kötü de değil. kaan ayhan için bile kulübü kapıyı 2,5'tan açıyor. ahmet kaan ayhan'dan 120 maç falan fazla oynamıştır muhtemelen kariyerinde. ve yabancı oyuncuları türkiye'ye getirmek artık cidden çok güç. ya 2 kat para vermen getek ya da futbolcunun içine metin oktay kaçması lazım galatasaray'a ve herhangi takıma şuan gelmesi için. bilmiyorum farkında mısınız ama her hafta bir bombanın patladığı, güney ve doğu'da her gün şehit verilen bir ülke türkiye. vatan bayrak aşkıyla yanıp tutuşan bizler bile binbir lanetle geçiriyoruz günümüzü. lan biz bile zor duruyoruz şu memlekette. adamlar nasıl duracak.

    o yüzden çok bi nefretlik durum yok bence bu transferde. ha şöyle 4-5 milyon avro bonservis verilse yarına uçak biletimi alır anında florya'ya giderdim. dursun'a güzel sözler söylemeye.

    bilmiyorum, en heyecansız karşıladığım transferler listeme girer bu oyuncunun transferi. ama galatasaray bu abi, insan başarılı olsun istiyor elbet.

    öyle yani :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın