resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 6215
    2013 yılı başlarında takımımıza transfer olan afrika aslanı. aslında transfer hikayesi bayağı önceye dayanır. bir sene belki de daha öncesinde taraftar ünal aysal'a yönelik "taraftar çıldırdı, drogba'yı istiyor" tezahuratı yapmış ve sonrasında da ünal aysal bu transferin sözünü verip 2013 ara transfer döneminde drogba'yı takıma katmıştır. o sırada çin liginde oynayan drogba, alacaklarının bir türlü ödenmemesi üzerinde yasal hakkını kullanıp sözleşmesini feshetmiş ve galatasaray ile anlaşmıştır. sonrasında çin kulübü hakkını arama yoluna gitmişse de bir sonuç alamadığı gibi yetkili kurumlar da drogba'yı haklı bulmuştur.
    tabi geldiğinde yaşının 35 olması çeşitli soru işaretlerini de ortaya çıkarmıştı. gerçi bizim açımızdan bir sorun yoktu ama fener güdümlü medya yaşından, alacağı paradan vs her şeyden dem vurup galatasaray'da ortalığı karıştırmaya çalışıyordu. buna da drogba daha ilk resmi maçında oyuna girer girmez attığı golle karşılık verip herkesi susturmuştu.
    sonraki zamanlarda da yaşına rağmen futbolculuğunu her şekilde konuşturan drogba, galatasaray'da oynadığı 50 maçta 20 gollük bir performans sergiledi. ne bir maçta isteksiz oynadı, ne bir maçta takımı umursamaz bir görüntü sergiledi. tam tersi küçük maç büyük maç ayırımı yapmadan takımda oynadığı her dakika takımı için mücadele etti. yetmedi, yer yer saha içinde teknik direktör oldu, kaptan oldu, takımın ruhu oldu.
    artık yaşı itibariyle takımda futbol olarak olmasa da bu gözler kendisini bir şekilde takımda görmek istiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın