• 5
    piyasasını, widzew lodz takımıyla liverpool, manchester united, juventus gibi devleri dize getirerek yapar. juventus da 1,8 milyon dolarese* kendisini transfer eder. o an dünyanın en iyi futbolcusu olan platini ve 82 dünya kupasının gol kralı rossi'yle birlikte juventus'u başarıdan başarıya koşturur, 1985'te şampiyon kulüpler kupasını kazanan kadronun en önemli futbolcularından biri olur. hatta bordeux'yla oynanan ve 3-0 kazandıkları yarı final maçında attığı golden sonra juventus'un o zamanki başkanı gianni agnelli* tarafından, bello di notte* lakabı takılır kendisine. akşam oynanan maçlarda ayrı bir coşarmış zira.

    daha sonra da roma'ya gönderilir ama sorunlu bir ayrılık süreci yaşanır.

    aradan yıllar geçer calciopoli günleri gelir... boniek, juventus'u itin götüne sokan açıklamalar yapar.

    aradan yine yıllar geçer. juventus stadium'un açılışı yaklaşır. bu stadın çevresinde hollywood'dakine benzer bir hall of fame var. üzerinde efsanevi juventus'luların isimlerinin yazılı olduğu 50 tane yıldız, stadın çevresini süslüyor. misal:

    https://i.hizliresim.com/ZM9gLg.jpg

    bu 50 yıldızdan bir tanesinin de boniek'e tahsis edilmesi kararlaştırılır amma taraftarlar calciopoli günlerinde yaptığı yorumları öne sürerek buna isyan ederler, kazan kaldırırlar. bunun sonunda da kulüp boniek'ten vazcayar ve bu yıldıza verilecek isim için bir anket tertip eder. edgar davids açık ara birinci çıkar ve yıldız onun olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın