resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 2829
    2013-2014 sezonunda takımımıza katılan chedjou, galatasaray kariyerinin başlarında juventus ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığımız şampiyonlar ligi maçında doksan dakika görev aldı. çok iyi bir futbol ortaya koymuştu ancak o maçta beni etkileyen başarılı futbolu değildi. uzun süre 1-0 önde götürdüğümüz maç kısa sürede juventus lehine 2-1 olmuş, umut bulut'un golüyle son dakikalara 2-2 girilmişti. bizim ceza sahamızda yaşanan bir pozisyonda eboue alışılagelmiş şekilde zaman geçirmek, oyunu soğutmak için kendini yere atmıştı. chedjou eboue'nin yanına giderek onu zorla kaldırmaya çalışmış, oyunun devam etmesi için çabalamıştı.

    galatasaray taraftarı olarak chedjou'nun bu hareketi beni çok etkilemiş, çok mutlu etmişti. hem eboue'nin zaman geçirme amaçlı sözde sakatlanma numarasının önüne geçmiş, hem de juventus deplasmanında maçı kazanmak için hızla topun oyuna sokulmasını sağlamıştı. gönlümdeki galatasaray futbolcusunun özetiydi; hem sporcuya yakışır şekilde davranıyor, hem de en zor maçta dahi kazanmak için mücadele veriyordu.

    zaman içerisinde chedjou giderek umarsız bir görüntü sergilemeye başladı. 2015-2016 sezonunun ortasında sözleşmesinin uzatılması talebinin reddiyle beraber artık galatasaray futbol takımında görmeye alıştığımız ne olduğu belli olmayan uzun süreli sakatlık nedeniyle ikinci devrenin büyük kısmını futbol oynamadan geçirdi. bu sezonda* savruk bir görüntü sergileyen chedjou, en değerli defans oyuncumuz olmasına rağmen yedek kalmaya mahkum oldu.

    ne yazıkki karakter yapısı ve oyun kalitesi açısından olumsuza evrilmek chedjou'ya has bir durum değil. maestronun hayalete, dünya yıldızının göbekli veterana, üzerine hayaller kurulan altyapı oyuncusun sonlanması arzulanan kabusa dönüşmesi...

    elbet muslera gibi istisnalar var. ancak şu açık ki galatasaray'da verimi düşüren yapısal sorunlar var ve bunları gidermeden isimler üzerinden tartışma yapmak yersiz olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın