• 393
    dostu düşmandan ayırması gereken polistir. uygar insandan zarar gelmez. gezi zamanı sırf işvereni sevmiyor, kendi siyasi iradesine ters diye işkence ettiği aydın beyinlerin kıymetini şimdi anlasın. düşman gördüğü kitle sadece şiddeti protesto etmek için oradaydı. şiddete karşı insan olmayı öğretmeye çalışıyordu. öğretemedi, öldürüldü. ölen de terörist, radikal ilan edildi.

    bu gün karşısında insan yok. hayvan da yok. zira hayvan öldürmek için ölmez. tek amacı hayatta kalmaktır hatta. karşısındaki şey doğal seleksiyonun o kadar da mükemmel olmadığını ya da fazla yavaş işlediğini gösteriyor. var olabilmeleri, gelişip çoğalabilmeleri, bunca zaman hayatta kalabilmeleri doğanın her zaman arıların bal petekleri kadar mükemmel olmadığını göstergesi. doğaya ters. sırf yok etmek için yok olmak doğada yok. tarihin gördüğü en büyük sapkınlık, en büyük iğrençlik.

    ben bu gün aynı şehit olan türk askerine üzüldüğüm gibi şehit olan türk polisine üzülüyorum. insan olarak üzülüyorum. ölmesine sebep olan siyasi hareketi biliyorum ve arkasında durmuyorum. bu gün o siyasi hareketin şehit kanını siyasete alet etmeyin diye diye siyasete alet edişini izliyorum ve daha çok üzülüyorum.

    ülkeye her ay alınan yüz binlerce suriyeliyi gördükçe "güvenlik zaafiyeti yok" açıklamalarına ağlıyorum. bozulan demografik yapımızla geleceğimizden korkuyorum. kaybettiğimiz kültürel ögelerimizle geçmişimizden, atalarımızdan utanıyorum.

    bu ülkenin sorunlarının çözümü suriye'de, amerika'da falan değil. kendi içinde. eğitiminde, doğru ile yanlışı ayırd edebilmesinde, ahlaki zaafiyetlerini giderebilmesinde, dostu düşmanı, sömüreni sömürüleni fark edebilmesinde. dış mihrak nedir allahını seversen? dış mihrak her yerde ve herkes için var. güçlü olursan sana ilişemez, ilişirse ağzının payını alır. güçsüz olursan da sömürülürsün. son 14 senede her bir kurumu casuslar tarafından işgal edilen, hatta açık açık fanatikleşen; son 5 senede sayısı belirsiz derecede her türlü casus ve tetikçinin memleketin dört bir yanına yerleştiği ve hatta bizzat kendi elimizle beslendiği yerde dış mihrak diye siyaset yapılan zavallı ülkem...

    vatansever mi daha az bu ülkede yoksa soyu tükenmekte olan akdeniz foku mu emin olamıyorum artık. siyasi, maddi çıkarlarımızı bırakıp artık bu ülkeyi düşünmenin zamanı geldi. aslında geçti de ucundan yakalamamız için son şans. 150 milyon yıllık dinazorlar yok oldu. 150 milyon yıllık evrim. mükemmelim diye geçiniyorsun ya, bi durup düşün istersen. sen daha 4.000 yıllık ya varsın ya yoksun. bu 4.000 yıl içerisinde oluşmuş bir sosyal olgusun sadece. bu gün o sosyal olgunun diline saldırılıyor, yaşam tarzına saldırılıyor, saçma sapan ve ahlaksız kültürler empoze edilip kültürü dejenere edilmeye çalışılıyor. hayvan bile kendini koruyor. kendini koru. yoksa yok olacaksın.

    bu vesileyle türk polisine selam edelim. stadyum önünde gaz bombalarını atıp stadın içindeki insanların hayatını tehlikeye soksalar da, cahil de olsalar, kendi halkına düşman gibi de davransalar ben bir bütün olduğumuzu, birbirimizi korumazsak yok olacağımızı biliyorum. umarım onlar da öğrenir. başları değil başımız sağolsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın