• 2090
    yaptıkları son derece mantıklıdır. bu ülkede "3 büyükler" diye tanımlanan takımlardan birisin, yani rekabet ettiğin platform, en üst seviye ve 3 takımdan oluşuyor. sen iki eksik üç fazla kazanıp tıngır mıngır bu rekabet içerisinde gidiyorsun. ancak bir gün geliyor, bu rekabet içinde ki takımlardan bir tanesi sportif olarak seni hezimete uğratıyor. rekorlar üstüne rekorlar kırıyor. ligi tamamen domine ediyor ki yaşı yetenler bilir, lig başlamadan herkes galatasaray 'a şampiyon muamelesi yapıyordu. ülke seviyesinin çok üstünde futbol oynuyorduk. galatasaray ile girdikleri hiçbir şampiyonluk yarışını kazanamadılar. yani ligde bir takımın şampiyon olmasının ön koşulu, galatasaray 'ın o sene kötü olması. bunlar yetmezmiş gibi bu rakip gidip avrupa 'da 2 tane kupa alıp geldi.

    şimdi lütfen bu arkadaşların yerine koyun kendinizi. bir beşiktaş 'lı, ya da fenerbahçe 'li olduğunuzu düşünün o yıllarda. yaşadığınız travmayı bir düşünün. ayrıca bu travmanın 20 sene sürdüğünü düşünün. bunun 2 adet kabullenme şekli olur.

    - evet artık başka bir seviye daha var. galatasaray en büyük, beşiktaş ve fenerbahçe alt seviye büyükler ve "anadolu takımları" dediğimiz ligin geri kalanı.
    - şike, devlet desteği, fetö, himmet, mesut yılmaz, haluk ulusoy, hakemler, fatih terim vb.

    tabi genel olarak ikinci seçeneği kabul ediyor bu insanlar. dolayısıyla yaptıklarını psikolojik olarak anlamak çok kolay. savundukları argümanları çürütmek o kadar kolay ki, nasıl bu iddaların arkasında durduklarına hayret ediyor insan. ama etmeyin, çünkü nedeni bu. travma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın