• 170
    ben de kendisini tebrik ederek baslayayim. en azindan baskalari gibi "oradan sallamasi kolay" tarzi ucuz seyler yazmak yerine gecenin bir vakti oturup beni arastirmis. ancak bu, yazdiklarinin yanlislar icerdigi ve yanlis aktardigi, yazilanlari cimbizlayip farkli anlamlar cikardigi gercegini degistirmiyor. belki de yazdiklarina tek tek cevap vermemeliyim ancak kendisinden ziyade kendisine alkis tutan yancilar icin yazmam gerektigini dusunuyorum. yine oyle bir hava olusturulmus ki az kalsin kendimden nefret edecektim. gecenlerde baska bir yazar mesaj atmisti, cok dikkat cekiyorsun, kimse seni sevmiyor icerikli bir mesajdi. ben de kendisine sevilmek gibi bir derdimin olmadigini dile getirmistim. mesaj atanlar bilir ki, kimseyle alip veremedigim bir sey yoktur. ancak gordugum uzere pek cok insan bana karsi nefret biriktirmis. beni cekemiyorlar, ucuncu havalimanina karsilar ondan hep demicem elbette. en bastan ozurumu dileyim ben. bugune kadar entry'lerimle kirdigim olduysa kusura bakmayin. ozur dilediklerim genel sozluk yazarlari ve okurlari. yanlis anlasilmasin. her olayda nickalti yazanlar, laf atip tutanlar, ben bir sey yazmadan "simdi what can i doo gelecek bidi bidi" diyenleri kapsamiyor.

    simdi gelelim yazarin yazdiklarina. verdigi entry'lerde savunamayacagim bir sey olmamakla birlikte 5 senedir yazdigim eksi ve 6 senedir yazdigim galatasaray sozluk'te gecmiste yazdiklarimi arayip ona gore yargilamak ne kadar dogru? benim gecmiste yazip da simdi katilmadigim yuzlerce entry vardir muhtemelen. olmasi gereken de bu bence. insan degisiyor, gelisiyor ve dusunceleri de bundan nasipleniyor. bazen arada rastgele bir entry'im oy aliyor. bakiyorum entry'e bunu ben mi yazmisim diye sasiriyorum. ama silmek de istemiyorum. ne kadar sacma yazdigimi hatirliyorum boylelikle. nfk gibi "benim gecmisim copluktur, coplugu karistiranlar da bellidir" diyecek degilim.

    1. daha en basta bugun yazdigimi iddia ettigi entry bugune ait degil. subat'ta gerceklestirdikleri saldiri sonrasi yazilmisti. sagolsun hepsinin linklerini de koymus, boylelikle insanlar girip tam olarak ne yazdigimi okuyabilsin diye ama bizim millette arastirma aliskanligi yoktur. burayi okuyanlarin hepsi yazarin alintiladigi kadarini okuyup yargiya variyor. kaldi ki entry'nin kendisi cok uzun, kimseden acip okumasini beklemiyorum. malum entry'de tak isimli orgutun aciklamasina deginmistim. gercekten dun yazdigim entry'e bakmak isteyen olursa burada: https://eksisozluk.com/entry/64636177 ve bu entry'nin arkasindayim. o da yazarin bahsettigi entry'e benzeyen bir yazi. bu teror orgutunun yaptigi aciklamanin, patlama sonrasi sosyal medyada gelen tepkilerle paralellik gosterdigini dile getirdim. benim kufurum ya da tepkim, zaafiyet arayanlara degil, bunu devletin yaptigini ima edenlere, bombayi patlatanlardan ziyade devleti sorumlu tutanlara. benim dunya gorusum bu cunku. bunun icin iktidardaki partinin bir onemi yoktur. ornek vermek gerekirse: https://twitter.com/...043725971456?lang=en bu kafada insanlar ve bunlari pohpohlayanlar.

    2. ankara patlamalarinda 2 arkadasini kaybetmis. allah rahmet eylesin. basin sagolsun. ankara patlamalarindan bir gun once ankara'ya gitmis, patlamanin oldugu yerde bulunmus, anitkabir'i ziyaret etmistim. ertesi gun de oradaydim. saldiri sonrasi yazdigim entry, yine "mit yapmistir" imali entry'lereydi. ve bu entry'lerin hdp'ye oy kazandirma taktigi oldugunu dile getirdim. o basliga giderseniz "katil devlet, fosik tece, fosik hukumet" aromali entry'leri goreceksinizdir. isid yaptiginda devlet eliyle yapilmis oluyor, pkk yaptiginda devletin politikalarinin sonucu olarak kacinilmaz tepki oluyor bu gorusteki arkadaslara gore. yazarin "15 yil once teroru tamamen bitirmis bir ulke" cumlesinden ne kadar genis bilgili oldugunu gorebiliyoruz burada. buna inananla "almanya ucuncu havalimanimizi kiskaniyor"a inananlar ayni kapasiteye sahip bence. birbirimizi kandirmayalim bari. bu entry'i cevap olarak yazdigim icin daha fazla uzatmayacagim bu kismi. ancak teror'un 15 sene once bittigi falan yok. teror saldirilari azalmistir olsa olsa. o da ocalan'in idam durumu, abd'nin afganistan ve irak'i isgal planlari ile birlikte ele alindiginda gayet anlasilir bir durum. yine turkiye'de son 15 yilda yasananlari degerlendirmeye alacaksaniz, bu surecte cevre ulkelerde neler yasandigini dikkate alip ona gore degerlendirmede bulunmak cok daha mantikli.

    3. kadinlara olan tavrimi ele almis. konu ile yine alakasi olmayan bir sey. ancak bunu da aciklayayim. her kadinin icinde bir orospu yatar lafima takilmis. yine o bakindigin entry'lerde "her erkegin icinde de bir pic yatar" yazimi okuyacaksinizdir. katilirsiniz, katilmazsiniz sizin bileceginiz is ama bu sekilde carpitmak hos degil. daha da hos olmayani, annem hakkinda yazdigim bir entry'den farkli anlamlar cikarmaya calismak. gercekten hic hos degil. kadinlarin bir sey begenmemesini dile getirmem cinsiyetcilik mi? annem yasitlarinin akilli telefon almasini kiskandigi icin ben de gittim kendisine de aldim. bu sefer de niye aldin diye begenmemezlik ettigi icin "kadin neticede" dedim. genel karakterlerine uygun bir davranis. biz erkekler de kaba odun gibi adamlariz. genel karakterimiz bu cunku. eksi sozluk'te troll basliklarina yazdigim seyleri de ele almis. yazinin basinda da dedigim gibi yazip da simdi begendmedigim yuzlerce entry var. ancak eksi sozluk'te goygoy basliklarda yazdiklarimi ciddiye almak sacmalik. o entry'lerin bazilari baska bir yazarin yazisina tepki olarak yazilmis kendi dusuncelerimi bile yansitmayan seyler olabiliyor. en komigi de beyaz geceler romanina yazdigim seyi yazmasi. bak ben kendi capimda okumaya calisiyorum. edebiyat konusunda asiri donanimli veya bilgili oldugumu da dusunmuyorum. ancak okudugum bir sey hakkinda eksi'ye birkac bir sey karalamaya calisirim. edebi tarafini bilgili olanlar tartisir. ben gayet duz adam olarak yorumumu veya aklimda kalan bir sey yazarim. “orospu nastenka. sonra niye küfür ediyorsun. edilmeyecek gibi değil.” yazmmisim o basliga. kitabi okuyanlar bilir, nastenka'nin yaptigini 100 kisiye sor, 99'u benimle ayni fikirdedir.(allah'im nelerle ugrasiyorum). mesela son okudugum kitap lord of the flies. orada yazdigim yorum su: "orospu çocuğu jack! nasıl kıydınız lan domuzcuk'a?? kendisine domuzcuk denilmesine bile alınmıyordu garibim." https://eksisozluk.com/entry/63942941 gordugunuz uzere erkek karaktere de benzer seyler yaziyorum. kadinlara ozgu bir sey degil. roman karakterine kufur etmek bile elestiri konusu olmus. kitap, film gibi basliklara yazdigim yazilar genelde sevmedigim ve sevdigim karakterler uzerine oluyor. yesilcam filmleri izleyip "boyun posun devrilsin senin" diye beddua eden teyzeler seviyesinde benim edebiyat bilgim. tamam belki fazla mutevazi oldu bu ama bunu ne diye paylastin birader. neyse, en azindan dogru bilin.

    4. benim insani duygularimi, sevgimi paylastigim entry'leri ele almasina diyecek bir seyim yok. kendince birkac entry cimbizlayip kadin dusmani yapmis. sonra da bu entryler uzerinden bu nefretin sebebini guya bana yuz vermeyen kizlara baglamis. alinti yaptigi bir tane entry'i okusa, aslinda orada cevremde gordugum cok guzel bir evlilikten bahsettigimi gorecektir. o kisilere imrendigimi gorecektir. bunu bir sucmus gibi, bir kabahat gibi yazmasi yine yakismamis. ben bu entry'leri yazarken o kadar dusunmuyorum. adam uzerine kafa yorup karakter analizi yapiyor. o an neler yasamissam ona gore bir sey yazmisim ve kalmis. utanmadan bir de bunu "12 yasindaki kizlari evlendirmeye kalkanlarin kafasi bu" demis ki burada fazla ileri gidilmis. neye dayanarak bunu soyluyor? yukaridaki yazilara dayanarak. boyle bir anlam mi cikiyor? elbette hayir. genc yasta evlenme mevzusundaki gorusumu dusunuyorsa, genc yasta kiz evlendirmeye kalkanlarin hepsinden nefret ediyorum.

    5. “kendisinin kişiliğine laf edenlerin pek bir kişiliği olduğunu da sanmıyorum.” buna da kizmis. sozumun arkasindayim. umut bulut'un bugune kadar karaktersizligini gormedim, duymadim. futbolculuguna laf et, her turlu yorumu yap ama adamin karakterine laf edenle ahbaplik edemem!1

    6. sinan ve yasin'e karaktersiz dememe bozulmus. umut bulut hakkindaki gorusum ile celisiyormus. yasin ve sinan'in karakterini begenen var mi? cidden soruyorum var mi? tarafli tarafsiz herkes rahatsiz. ben bu iki oyuncunun davranisini caner, volkan, oguzhan ve olcay'dan cok farkli oldugunu dusunmuyorum. o kisilerden nasil nefret ediyorsam bu oyunculardan da oyle nefret ediyorum. baska mecralarda kufur ettigimi belirtmis. sanirim twitter'i diyor. twitter'i genelde mac ve futbol icin kullanirim. mac aninda anlik seyler yazarim. bunu buraya getirip kufurler savurmuyorum. yine yazacagimi yaziyorum ancak mac anindaki sinirle twitter'da yazdiklarim orada kalir. bunda bir sakinca gormuyorum. gorsem burada twitter adresimi paylasmam. buradan takip eden, takip ettigim arkadaslar da benzer seyler yazarlar orada. tabi twitter'i bilmeyenler icin farkli gelebilir ilk bakista. orada siyasi analiz kasan da var, gundelik seyler yazan da, fenomenlik pesinde olanlar da. bir de bizim gibi goygoy ve galatasaray cogunluklu seyler yazanlar da.

    7. bir yazarin exclusive yazmasina takilmisim. yahu o gun herkes benzer takilmalarda bulundu. gidip adamin eksi sozluk profilinden entry didiklemedim ya :) mancini hakkinda yazdigim var sonra. hamza hoca aleyhinde allah'in hergunu muhalif entry'ler yazan adamlar mancinili inter yanciligi yaparsa ben de gayet dalga gecerim. durup dururken mancini'ye kotu bir sey soyledigimiz yok.

    8. arda turan basliginda 135 entry'm varmis. bilmiyordum, sagolsun arastirmis. peki ben kac yildir yaziyorum? 6 yildir. arda turan kac yildir piyasada? 10 yildan fazladir. 6x12=72 ay. yani ortalama ayda 2'den biraz daha az yazmisim basligina. hamza basligina bayagi cok entry yazmis yazarin yazma orani cok daha fazlaydi diye hatirliyorum. yaniliyorsam soyleyin. duzeltirim. ayrica hamza hoca 1 sene kadar gorevde kalmis, gundemimizden cikmis olmasi gerekirdi ancak arda turan durumu oyle degil. milli takimda, avrupada oynadigi maclarla da surekli gundemimizde olan, entry girilen bir futbolcu.

    9. “ kocasının yılda birkaç kez düzensiz olarak yolladığı para ile 3 çocuğa anne babalık yapan annem ve bize uydurduğu yalanlar. hem köy yerinde pirinç pilavı da neymiş? bulgur pilavı neremize yetmiyor dimi?”

    bu alinti hakkinda yine bir sey demeyecegim. bu kisisel bir sey. bunu burada malzeme yapmasi, elestiri veya artik neye niyetlendiyse cok yanlis. evet sabit bir baba figuru olmadi, evet oyle maddi olarak olanaklarla buyumedim. belki de bunu "bunlar yurt disinda keyif icinde yasarlar, burada yasamazlar, burasi hakkinda ahkam keserler" diyen bilgisiz, onyargili insanlara anlatmali. ilk okudugumda bu kismi gormemistim. simdi tekrar bakinca gordum. beni bizden olmayanlar yasamasin demekle sucluyor. ofkeli olabiliyorum bazen, bunu inkar edecek degilim. bu ofkem, kendisi gibi olmayani dislayan, hakaret eden insanlara karsi oldugunu goremeyecek kadar dar bakisli arkadas. burada insanlara comar, sucu bucu diyen sizlersiniz. araplara karsi irkcilik yapan sizlersiniz. kurtlere karsi irkcilik yapanlar yine sizlersiniz. onlara alkis tutanlar da yine sizlersiniz. savci caglayan'da katledilirken katillerine "biz de sizi seviyoruz" diyenler yine buradaydi.

    yazinin sonlarinda haddini asmis cevap bile vermek istemedigim seyler yazmis. kendine gore uydurmus, yilmaz ozdilvari kendi dogrusunu yaratmis. kadinlarla iliskim senin haddina degil. sevdim de sevildim de.
    iktidara olan ofkeni benim uzerimden veya halk uzerinden gidereceksen yine bunun yeri burasi degil.

    not: iste oldugum icin birkac dakika aralarla yazabildim. pek derli toplu olmayabilir. her seye cevap verememis ya da atladigim seyler kalmis olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın