• 10074
    ortada bir sikinti oldugunu düsünmemekle birlikte eger varsa bu sikintinin bilgi üretmemekten kaynakladigini iddia ediyorum.

    nasil ediyorum, sözlük dedigimiz gerec bir bilgi kaynagidir, ama sözlük catisi altinda sadece birkac baslik disinda bilgi paylasimi yerine sürekli yoruma dayali entryler giriliyor.

    kusura bakmayin ama bir zizonkovac ya da captano degilseniz yazdiginiz romantik entrylerin pek degeri olmuyor. bu insanlar baslarindan gecen olaylari dahi anlattiginda icerisinde bilmedigimiz, görmedigimiz yanlar oluyordu. tabi ki hem romantik hem nitelikli entryler de yaziyor sözlük yazarlari ama bunlarin sayisi cok az oluyor, geneli gecen cuma bayrampasa garinda beklerken hava 14 derece idi tadinda vasat entryler oluyor.

    ayni zamanda arastirmaci yazarlar da var bu sözlükte, bu gruba ucundan kiyisindan kendimi de dahil ediyorum ama bir haginin topugu gelmis ben yokken, adam yaziyor ve okurken birseyler ögrenmis olmanin tadina variyorsun, genelde magazin yaziyor ama nitelik kokuyor entryleri. italyan takimlarinin tarihini as roma sempatim ve tarih bilimine yakinligim sebebiyle incelerim ama torino'nun basindan gecen hadiseden kendisi sayesinde haberim oldu. eskiden dragonlance vardi, kardesim bu tadi tasiyan cok güzel entryler yazardi ama artik pek girmiyor sözlüge sanirim,

    bir diger sözlükte bulunmasi ortama tat katan entrylerden örnek verecegim kisi baranakcok. ben bu adamin entrylerini 2013 yilindan beri okuyorum, nesildaslarim arasinda her okudugum entrysiyle on butonunu cökerttigim yazar. genel olarak girgir yapiyor ama adamin entrylerini okuyunca gülümsüyorsunuz elde degil.

    son olarak bence herkesten daha emekci bir yazar grubu var, ne dediler basligini tasiyan yazarlar bu arkadaslar. mocuishle in adini anmazsam bu konuda büyük ayip etmis olurum. o basligi neredeyse tek basina tasidigi zamanlari bilirim, simdi simdi baska yazarlar da destek oluyorlar oralara.

    bu adamlar gibi entryler yazildiginda, ne yorum farkindan dolayi kavga etmek durumunda kalinir, ne moderasyon niteliksiz entry olarak emeklerinizi havaya ucurur, ne iddia edilen nefret ortami olusur.

    burada at kosturmak arzu ettiginiz gibi kolay olmayacak arkadaslar. ama siz akliniza gelen herseyi geldigi anda yazmak istiyorsaniz cesitli blog siteleri mevcut, oralari kullanip istediginiz gibi nefretinizi kusablirsiniz ya da düsüncelerinizi sizi takip eden insanlara empoze etmeye calisabilirsiniz.

    ha ben dalgama bakarim, kafama göre yazarim diyorsaniz da entryler silindiginde lütfen galatasaray sözlük ve galatasaray sözlük moderasyon basliklarinda demagoji yapmayin, birilerini arkaniza almaya calismayin.

    muhalif olmaksa niyetiniz bu isi nitelikli yapin.

    ortaya bir emek koyun o zaman bakalim moderasyon siliyor mu silmiyor mu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın