• 1497
    fikret orman denen demagogun geçen haftalarda söylediği bir laf vardı, "evet kırmızı kart çıkmadı ama çıksa da yenerdik trabzon'u" diye. taraftarları da buna benzer bir şeyler söylüyor, "lehimize hata yapılmasına ihtiyacımız mı var, zaten en iyi topu biz oynuyoruz" diyerek milleti aptal yerine koyuyorlar. az da olsa bunu yiyen galatasaraylılar olduğu için açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

    2000-2001 sezonunda en iyi topu biz oynuyorduk. ama avrupa maçları dönüşünde kaybettiğimiz puanlarla ve iki fenerbahçe maçından yalnız bir puan aldığımız için şampiyonluğu kaybettik. yoksa real madrid'i 2-0 geriden gelip 3-2 yenecek kadar kaliteli bir takımın şampiyon olması en beklenen senaryoydu. fakat sadece türkiye ligi'nde oynayan fenerbahçe, iki kulvarda zorlu maçlar yapan takımımızı solladı.

    2007-2008 sezonunda en iyi topu fenerbahçe oynuyordu. ama avrupa maçları dönüşünde kaybettikleri puanlar ve volkan demirel'in hatasıyla bize yenildikleri maç onları şampiyonluktan etti. yoksa chelsea'yi yenmiş bir takımın bizim ayhan akman'lı barış'lı aykut'lu galatasaray'dan daha güçsüz olduğunu söylemek elbette mümkün değildi. ama biz avrupa'da panionios'la fc sion'la maç yapıp şubat'ta elenirken onlar inter'le sevilla'yla oynayıp nisan'a kadar bu tempoyu sürdürdüler.

    şimdi beşiktaş'ın avrupa dönüşünde puan kaybetmesine bu sebeple fırsat verilmiyor. ilk napoli maçı dönüşünde antalyaspor'a karşı faulün devamından gelen golle öne geçtiler, diego sinirlerine hakim olamayıp atılınca maç koptu. ikinci napoli maçı dönüşünde meşhur trabzonspor faciası yaşandı. şimdi de benfica maçı dönüşünde başakşehir'e yetecek güçleri yoktu. adil bir yönetim olsaydı quaresma fenerbahçe maçı'nda olmayacaktı.

    gelelim zurnanın zırt dediği yere. hakemler beşiktaş'ı kollamasa ne olur? avrupa'da olmayan ve gümbür gümbür oynayan bir başakşehir var, beşiktaş'la karşılaşana kadar dokuz galibiyet iki beraberlik almış. en az dört maçta sonuca tesir edecek şekilde kollanan beşiktaş'a iki puan fark atmış durumda. beşiktaş kollanmamış olsa bu fark daha 11. haftadan beş-altı puan olacaktı. beşiktaş avrupa'da oynamaya devam ettiği müddetçe bu farkın kapanması da mümkün değil, ancak daha da artabilir. e al sana trabzonspor'un fenerbahçe'ye 9 puan fark attığı 2010-11 sezonunun ilk yarısı. o farkın kapatılmasının nasıl mümkün olduğu da hepinizin malumu.

    kısacası beşiktaş kollanmasaydı başakşehir şimdi 5-6 puan fark atmıştı ve haftada bir maç yapmanın avantajıyla bu farkı uzun süre koruyacaktı. bu yüzden bütün dava beşiktaş'ı bu yarışa ortak etmek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın