• 187
    dün akşam oynanan barcelona maçında çok iyi bir performans göstererek galibiyetin mimarlarından biri olmuştur. ancak bir maçlık performansına bakıp zaten çok iyi oyuncu minvalinde methiyeler düzmek ne derece doğrudur bilemiyorum.

    schilb çok yetenekli bir oyuncu. ama bu onu direk olarak iyi oyuncu yapmıyor maalesef. bir basketbolcuya -veya futbolcuya- iyi oyuncu diyebilmek için o oyuncunun sahip olduğu yeteneğindeki üzerine devamlılık eklemesi lazım.

    schilb kendini maça verdiğinde hücumdaki repertuarı çok geniş bir oyuncu. oyun kurucu olmamasına rağmen takımı adeta bir orkestra şefi gibi yönlendirdiği birçok maç kariyerinde mevcut. dün de bizlere o maçlardan birini izletti.

    ancak schilb'in sıklıkla eleştirilmesinin, bir euroleague takımı için yetersiz seviyede denilmesinin nedeni; yukarıda bahsettiğim devamlılık sorunu. schilb dün gösterdiği performansı, bir sonraki maçta da göstereceğinin garantisini veremiyor. dünkü performansı geçtim, diğer maçta rezalet oynamayacağının garantisi yok. ortası olmayan bir oyuncu yani. bunun üzerine bir de savunmada vasat bir oyuncu olması, kötü gününde olduğunda kendisini gerçekten çekilmez bir hale getiriyor.

    keşke dün oynadığı basketbolu sezonun geneline yayabilse. o zaman savunmadaki defolarını görmezden gelebilirdik. zaten o devamlılığı sağlayabilseydi kariyerindeki euroleague maçı sayısı şimdikinin birkaç katı olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın