resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 816
    ağrıları nedeniyle 25 kasım 2016 galatasaray bursaspor maçında ağrıları nedeniyle oynamadığı söyleniyor.

    açık konuşmak gerekirse performansı taraftarın abarttığı kadar iyi değil. karabük maçında gömülürken bile sahip çıkmıştım tolga'ya. ancak tolga ligin başındaki çizgisinden uzaklaştı. çok savruk oynamaya başladı, ahmed barusso gibi kaleyi her gördüğünde şut düşünmeye başladı. biraz hocanın da kendisine orta sahada fazla serbestlik tanıdığını ve bu yüzden savruklaştığını düşünüyorum. ancak kesin olan bişey var ki tolga skor yapmalıyım düşüncesi hem tolga'ya hem bize zarar veriyor.

    hani mesela diyoruz ya şu oyuncu olsa şöyle yapardı batırırdı bu oyuncu olsa böyle yapardı falan diye. mesela 25 kasım 2016 galatasaray bursaspor maçında yasin öztekin'in attığı golde* tolga sahada olsa top orta sahada dolanırken aldığı bir topu hazır bursaspor'lu oyuncular da boş alan bırakıyorken 8-10 metre sürüp şut çekerek harcayabilirdi.

    tolga bence temposuyla dinamizmiyle hala orta sahadaki birinci adam. ancak hoca tolga'ya yeteneklerine uygun bir rol biçmeli ve tolga sadece o rolü üstlenmeli. işin içine yaratıcılık yada bireysellik katmaya kalkıştığı zaman çok savruklaşıyor ve organize atak yapmamızdaki engellerden biri haline geliyor.

    olayı daha anlaşılır şekilde anlatayım. tolga çok iyi bir badanacı ama kötü bir ressam. duvarları hem boyamak hem de resim çizip süslemek istiyor. burada hocanın devreye girmesi lazım. tolga sen sadece duvarları boyayıp işlemeye hazır hale getir. resimi sneijder, bruma, yasin, podolski falan çizer demesi lazım. ama belli ki demiyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın