• 36
    marina maljkovic'in basketbol oyun sistemi tamı tamına, evet arkadaşlar tamı tamına futboldaki karl hainz feldkamp'ın sistemidir. işte yıllardır, özellikle 2000 yılından sonra hasretle beklediğimiz oyun sistemi bu.

    feldkamp'ın sistemi ve kurduğu takım, 2000, hatta 2002 yılına kadar rüzgar gibi esti ve önüne gelen tüm takımları adeta ezdi geçti. öyle ki 1992-2002 yılları arasında 7 şampiyonluk, bir uefa bir de süper kupa kazandı. vaaaav!

    1996-2000 arasında aynı sistemi uygulayan ve hagi-popescu gibi iki yıldızla takımı tahkim eden fatih terim'i de unutmayacağız ama o takımın iskeletini kurup oyun sistemini oturtan hocanın karl hainz feldkamp olduğunu akıldan çıkarmayalım.

    m. maljkovic ile k. h. feldkamp'ın aynı kafa yapısına sahip olduğunu biliyordum zaten ama bizzat galatasaray'da görmek beni çok mutlu etti.

    ergin ataman hocam'ın ve j. o. riekerink'in de aynı sistemi uygulamalarını, takımı buna göre antrene etmelerini çok isterim ve dilerim.

    sportif karşılaşmalarda, topun oyunda kaldığı sürelerin en az %40'ında tam saha pres uygulamak, bu presi özellikle 2. ve 3. bölgelerde yapabilmek başarının asıl anahtarıdır. nitekim şu anda bu sistemi sadece beşiktaş futbol takımı uyguluyor. bizimkiler ise maçın akışına uyuyorlar ve haliyle maçların hızı düşüyor. m. maljkovic'in bu sistemi beni nerelere götürdü.

    ümit ederim bütün şubelerde bu sisteme döneriz ve bu sisteme uygun kadrolar kurarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın