• 1487
    (bkz: matrix)

    17 yıldır ısrarla izlemediğim filmdi. her türlü muhabbetine, filme yapılan göndermelere, 5.sınıf islamcıların tv'de film hakkında komplolar düzmesine rağmen 4 gün önceye kadar izlememiştim. seriyi şöyle yorumlayayım;

    matrix: açıkçası konusu beklediğimden çok daha öte çıktı. o kırmızı-mavi hap muhabbeti, kaşık bilmemnesi yüzeysel tiplerin aklında kalanmış resmen. 10 üzerinden 8,5. *

    reloaded: meşhur dövüş sahnelerinin yoğunlukla olduğu kısım bu film. az bilimkurgu çok aksiyon filmi olmuş ama akıyor. 10 üzerinden 7.

    revelations: ilk yarım saat ile son dövüş anlarını saymazsak matrix değilde başka bir film olmuş gibi. sanki terminator, uzaylı işgaline savaş açılan filmlere benzemiş ve bu yüzden en zayıf halkası bu film olmuş. buna yeniden çevirim olsa fena olmaz .

    (bkz: annie hall)

    modern komedinin dönüm noktası ve zirvesi. kameraya bakıp konuşmalı, ilginç geri dönüşlü kurgusuyla bir woody allen şaheseri. bu filmin 40 yıl önce yapılmış olması inanılmaz! izleyin pişman olmazsınız.

    (bkz: the lion king)

    çıkışından 22 yıl sonra adamakıllı orijinal dilinde izledim. yetişkin olmanın verdiği duygusallıkla daha çok gözleri doldurdu.

    (bkz: stage beauty)

    ilginç bir tarihi sanat filmi. gerçek bir hikayeden yapılmış etkileyici bir yapım. ingiltere'de 1500'lü yıllarda kadınların sahneye başrollerden biri olarak çıkması kanunen yasak olduğu için ana kadın karakterleri erkekler kadın kılığına girip oynarmış. gerisini siz izleyin, gerçekten iyi film.

    http://www.imdb.com/title/tt0368658/

    (bkz: sausage party)

    seth rogen ve tayfasının +18'lik animasyon filmi. bir sosisin maceraları. :)

    (bkz: secrets & lies)

    filmin adı içeriği anlatıyor aslında. usta yönetmen mike leigh' den karakterleri birbirine bağlanan vurucu bir drama. ingiliz sinemasının nadide örneklerinden, hayatın içinden bir film.

    http://www.imdb.com/title/tt0117589/
App Store'dan indirin Google Play'den alın