• 17
    hakli ya da haksizligindan ziyade fayda/faydasizlik uzerinden degerlendirilmesi gereken durum.

    simdi dusunun, boyle bir cagri yapildi ve ses getirdi. patir patir abonelikler iptal edildi. medyaya yansidi, maliyetler, finansal veriler konusunda ligtv yonetimi ve federasyon oturup bunu masaya yatirmayacak mi? tabii ki yatiracaklar.

    simdi o masada ne olabilir? bunu bir dusunelim. tamamiyle beyin firtinasi yapiyorum. ek fikirler sunacak olan arkadaslar ozelden yazarsa giriyi editlerim. nick-dusunce seklinde son halini veririm.

    benim aklima gelenler:
    1. galatasaray taraftarinin havuza gelir katkisinin azalmasindan dolayi, yayin gelirlerinde dagitim oranlarinda degisiklik yapılabilir. yapilirsa bu boykot takima gelir ve prestij anlaminda zarar verir.

    2. finansal verileri bir kenara birakip, galatasarayla inatlasma yoluna gidebilirler. haberler ve roportajlar alelade yapilir. on plana cikarilmaz, takimdan haber alamama durumu soz konusu olabilir veyahut da bu durum presjtij kaybina yol acabilir. yine takima zarar.

    3. boyle bir boykot ses getirir, neler oluyor biz musteri kaybediyoruz diyen ligtv yonetimi, federasyona baski yapar ve takim adina daha durust kararlar alinmasina sebep olabilir. cok cok dusuk bir ihtimal oldugu icin bu maddeyi cok da onemsemiyorum. cunku burasi turkiye ve turkiyede bir ciftlik nasil yonetiliyorsa cogu mecra da ayni sekilde yonetiliyor.

    son soz: bu buyuk galatasaray takimi, uefa kupasi yolculugunda turlu taklalarla devre disi birakilmaya calisilmadi mi? avrupada verilmeyen penaltimiz, calinmayan faulumuz, havadan verilen aleyhimizde serbest vurus sonucu gol yemedik mi? peki bu durumda agladik mi? hayir. cikip 1 gol yediysek 2 gol atmadik mi? 1 penalti aleyhimize verildi diye susup kusup oturduk mu? hayir.

    e o zaman? selcuk riekerink ile soz duellosuna girsin, atarini yapsin. sonra soylene soylene oyundan ciksin. yasin efendi neden hep ben diyerek formayi yere atsin. yerlilerle yabancilar arasinda bir sogukluk oldugu her halinden belli olsun. ondan sonra benim penaltim, benim dudugum, benim sari kartim. yok oyle yagma. levent nazifoglu efendi once takim icerisindeki problemi bi cozsun, son dakikaya kadar canavar gibi savasan bi takimi ic iliskilerle olustursun ondan sonra cikip penalti bilmem ne diye konussun. ha canavar gibi oynariz, 2 tane atariz hakem haksiz kirmizi verir lehimize, bir de sacma penalti calar aleyhimize ondan sonra puan kaybederiz o zaman anlarim. boykot da yapilir, aciklama da. ama sen gol atamiyorsun, ilk kaleyi bulan sutun 60. dakika oluyor, sonra rererö. olmaz arkadasim olmaz. boykot su anki durum degil. baski kurmak icin aciklama falan bir yere kadar kabul ama otesi fenerli aglakligina girer. yapmayalim, biz asil bir takimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın