• 84
    umutlu olmak için pek bir sebep yok maalesef. ligin ilk haftası kötüydük; sonra biraz toparlar gibi olduk; beşiktaş deplasmanının ilk yarısı beni şampiyonluk adına çok ama çok umutlandırmıştı. gel gör ki takım o günden bu yana sürekli geri gidiyor. özellikle gol yollarında bruma dışında hemen hemen hiçbir alternatifimiz yok. tamamen brumaspor şeklinde idare etmeye çalışıyoruz bir süredir. oynadığımız futbol tamamen kabız futboluna evrilmiş durumda; bu futbol içerisinde tek çare yememek; çünkü poldi, bruma falan illa bir tane yazar ama yetmiyor işte. zira maalesef mevcut defans hattımızla gol yememek muslera'ya rağmen pek mümkün olamıyor.

    öte yandan bir şekilde fenerbahçe yarışa tutturuldu. çok fazla bok atılmaya çalışılsa da morinho'nun tam kadro manchestar'ını yendiler ve bol gol atmaya başladılar. yanılmıyorsam 2 kez 5 attılar. bizim ise ligde herhangi bir takıma 3'ten fazla gol atmamız bana çok mümkün gelmiyor mesela. zira attıktan sonra kabız futbol daha belirgin hale geliyor; 1-0'a tutunmaya çalışıyoruz (gençler maçı, adanaspor maçı gibi).

    çok karamsar bir tablo çizmek istemiyorum ama futbolun doğruları çerçevesinde bakınca pek ümitli olacak bir durum yok bu maç için. bence bizim için en büyük şans bu moral bozukluğu içerisinde milli maç arasına girmek oldu. ara olmadan fener maçına çıkacak olsak şansımız daha azdı bence. serdar aziz'in mutlaka hazır hale gelmesi gerekiyor. orta sahada iyi direnç koymamız gerekecek (selçuk ile nasıl olacak bilemiyorum) ve poldi'nin ne olursa olsun sahada olması gerektiğini düşünüyorum (sneijder'in yedek kalmasını bile tercih ederim poldi için).

    beraberlik dahil bizi yarıştan koparacak; bir şekilde kazanma zorunluluğumuzun olması iyi birşey sanki. ne var ki o lanet statta bu ters bir tepki mi yapar bilemiyorum. kısacası ilk defa milli maç arasının gelmesi bizim için avantaj oldu; ama yine de çok ümitli olacak bir durum yok maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın