resim
Yasin Öztekin
Takım:Bucaspor 1928
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 2507
    yasin öztekin'in ceza almasının, şampiyonluk yarışında bize zarar vereceğini düşünen j. olde riekerink'in yasin öztekin'in affedilmesini istediğini düşünüyorum.

    dikkat edilirse yönetim demiyorum riekerink diyorum. çünkü çarşamba günkü basın toplantısında söylediklerinden bu çok net anlaşılıyordu.

    riekerink'in bu kararının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. çünkü;

    1-formayı yere çalmak ağır bir kusurdur ve siz yasin öztekin'i affederseniz, aynı hareketi yapan hiçbir futbolcuya da ceza veremezsiniz. çünkü emsal olur. yasin'i hangi sebeple olursa olsun affederken diğer bir x futbolcuya ceza vermek büyük adaletsizlik olur. dolayısıyla bu konudaki karar riekerink'e bırakılamaz. riekerink kendi kariyeri açısından böyle düşünebilir ve haklıdır da. şampiyonluk kaybedilirse fatura riekerink'e çıkarılacaktır. işte burada üç bilinmeyenli bir denklem sözlonusudur.

    birinci denklem, kendi kariyeri açısından yasin'i oynatmak isteyen riekerink, ikincisi, diğer futbolcuların da aynı disiplinsizliği yapmasını engellemek ve adaletli olmak, üçüncüsü kulübün 111 yıllık şerefi.

    bu denklemi çözmek için yüksek matematik mühendisinin kıvrak zekasına ihtiyaç var. peki yönetim bunu başarabilir mi? zor gözüküyor.

    o nedenle, ben yönetime yardımcı olmaya çalışacağım. şöyle;

    1-riekerink bazı takıntılarından vazgeçirilebilir. yasin öztekin bazı maçlarda faydalı oluyor ama devamlılığı yok. on maçın üçünde faydalı, yedisinde zararlı. çünkü fizik ve kondisyonu yetersiz olduğunda top kontrolü, çalım ve şutları amatör futbolcu seviyesine iniyor. hızı ve çabukluğu da işe yaramıyor. ortaları zaten sıfıra yakın. üstelik sağ kanattaki başarısı iyice dip yapıyor. sol kanatta nisbeten başarılı ama orada da yıldız adayımız bruma var.

    halbuki onun yerine sol ayaklı ve genç sinan gümüş'e şans verilirse ve sinan iyi motive edilirse yeni bir yıldız kazanma olasılığımız çok yüksek. sinan gümüş bunun işaretlerini geçtiğimiz sezon verdi. aynı başarıyı yine gösterebilir. (özellikle defansa yardıma gelme konusu çözülürse sinan gümüş kazanılabilir)

    yani yasin öztekin'den kaybımız, sinan gümüş ile piyangoya, kazanca dönüşebilir. buna riekerink ikna edilebilir.

    ikinci denklem ibret ve adalet konusu. yasin'e ceza verilmemesi halinde, benzeri hareketleri yapan hiçbir futbolcuya ceza veremezsin. çünkü emsal olur. verirsen de adaletsizlik olur.

    üçüncüsü kulübün şerefi. henüz yeni galatasaray'ı tanımaya başlayan riekerink, kulübün 111 yıllık tarihine hakaret eden yasin öztekin'in hareketini yeterince idrak edemez, algılayamaz. haklı olarak o kendi kariyerini önceler. bu duruma, uygun argümanlarla yönetim engel olmalıdır. bunu yaparken riekerink'in motivasyonun düşmemesine de dikkat edilmeli.

    sonuç olarak bu krizden kazanç elde etmek te var, yanlış karar verip bocalamak ta.

    bu konuda tam da bu duruma örnek olan yaşanmış bir olay var. hatırlayalım, ömer toprak, gökhan töre olayı. fatih terim'in yanlış kararı nedeniyle olay uzun süre başımızı ağrıttı. neydi olay, kız meselesi yüzünden gökhan töre'nin, ömer toprak'a silah çekmesi. olayın ayrıntılarında boğulmaya gerek olmadan olayı kuş bakışı görüp değerlendirdiğinde, kusur gökhan töre'dedir. çünkü milli takım oyuncusunun, bir başka milli takım oyuncusuna üstelik milli takım nedeniyle bulunulan bir otelde böyle bir harekette bulunması asli kusur teşkil eder. dolayısıyla cezalandırılması gereken kişi de gökhan töre'dir. peki fatih terim ne yaptı? ikisini de idare etmeye çalıştı. sonuçta ömer toprak'ı kaybetti, gökhan töre'den de hiç verim alamadı. çünkü ilahi adalet vardı ve buna izin vermedi. halbuki ilk etapta fatih terim adil ve cesur davranıp gökhan töre'ye gerekli cezayı verebilseydi, hem ömer toprak'ı hem de bir-iki yıl sonra gökhan töre'yi kazanacaktı. yanlış karar verdi, cesaretli davranamadı, adileti sağlayamadı ve hep zararını gördü.

    bu olay da aynı. yasin öztekin'e adaletli bir ceza verilmezse, hem yasin, hem riekerink hem de kulüp zararlı çıkacaktır. çünkü ilahi adalet var. milyonlarca taraftarın ahı var. halbuki ceza verilirse orta vadede her üçü de kazançlı çıkacaktır bundan.

    yani sonuç olarak şunu söylemek istiyorum; doğru ile yanlışı ayırabilmek, doğru kararı cesaretle verip tam zamanında neşteri vurabilmek, adil olup gönülleri yaralamamak çok incelik isteyen bir iştir. uygulaması kolay değildir. zaten bunu da ancak ve ancak ruhunda bu inceliği taşıyanlar başarabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın