2016-17 Türkiye Süper Lig 10.Hafta Maçı
20:00 Türk Telekom Arena
1 - 2
  • 95
    başakşehir'in iyi yaptığı şeyler, kontra ve takım savunması. bursa maçını canlı izlemiş biri olarak topu tamamen rakibe bırakıyorlar ve savunmayı çok geride kuruyorlar. bursaspor'un sol beki kaç defa tehlikeli bölgeye kadar bindirme yaptı diyebilirim. ancak ceza sahasını çok iyi koruyorlar ve özellikle hava toplarında çok iyiler. fakat bugün eperiyanu yok, önemli bir avantaja dönüşebilir bu bizim için.

    biz ise topa hükmediyoruz ancak pozisyon üretemiyoruz. de jong attığı uzun ve dikine paslarla oyunu daha seri yönlendirmemizi sağlayabilir belki. bizim yapmamız gereken sabırlı olmak, trabzon maçındaki gibi telaşlı oynamak değil sabırlı ancak seri oynamak ve atakları kesinlikle sonlandırmak. eren ya hava üstünlüğüyle yalçın'ı ezecek ya da onu tamamen kendine kenetleyerek savunmayı yıpratacak. biz golü bulduğumuz an oyunlarını tamamen değiştirmek zorunda kalacaklar, erken bulursak tuhaf bir skor bile olabilir. ancak skoru bulduktan sonra kesinlikle topu vermemeliyiz golü yeriz.

    ancak bu maçın kilidi: motivasyon. bunu tekrar tekrar söylemek lazım. trabzon ve adana maçında olduğu gibi "nasıl olsa atarız" kafasıyla değil, 90 dakikanın hepsini ciddi şekilde oynamamız lazım. tribünde de 25 bin falan olacak sanırım.

    (bkz: inandık biz sizlere)
App Store'dan indirin Google Play'den alın