2016-17 EuroLeague 5.Hafta Maçı
23:00 Wizink Center
90 - 81
  • 23
    maalesef önceki maçlardan farklı olmayacaktır. mevcut oyuncularla savunma yapma ihtimalimiz yok ve savunma yapmadan euroleague'de maç kazanılmaz, hele f 4 müdavimi takımlar karşısında hiç şansımız olmaz. takımda zaten üst düzey savunma yapabilecek 3 tane oyuncu var. göksenin yeterince süre alamıyor, sinan koç'un tercihi nedeniyle savunma yerine hücum odaklı oynuyor , tyus'da kendini tamamlayıcı bir 5 numara ile oynamadığından maçın tamamında etkisiz kalıp, zorlanıyor. micov, daye, diebler, schilb gibi isimlerde zaten çok sert olmayan, teknik oyuncular olunca savunma haliyle düşüyor. nba'de tribünler boş yere bağırmıyor "defence,defence" diye. günümüz basketbolunun olmazsa olmazıdır savunma. yapabilir miyiz peki? bu oyuncu profili ile pek mümkün görünmüyor. gözümüzün önündeki gasper vidmar yada colton iverson'la bile çok başka bir düzeye çıkabilirdik ama tercih yine pleiss gibi yanlış bir isim oldu.

    tek sorun bu değil tabi. oyun kurucu pozisyonu da ciddi sıkıntılarımız var. smith ve dentmon bu pozisyonu kapatamadıkları için sinan gibi bir oyuncunun da sertliğinden mahrum kalıyoruz. bu iki oyuncunun yapması gereken, ama yapamadıkları tüm görevleri yüklendiği için hem ilerleyen yaşı nedeniyle çok yıpranıyor, hemde savunma görevlerini tam olarak yapamıyor.

    son tahlilde benim görüşüm, smith ve dentmon yerine daha efektif kullanabileceğimiz bir tane oyun kurucu , pota altına ise o bölgeyi kapatabilecek, aynı zamanda tyus'ı da rahatlatacak bir 5 numara ile gayet iyi bir takım olabileceğimiz yönünde ama kararı çabuk vermeliyiz çünkü zamanımız daralıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın