• 24
    2. ön eleme ve 3. ön eleme turundaki bazı sürprizlere bakalım:

    *3. lig takımı 24 erzincanspor, süper lig ekibi adanaspor'u 3-2 ile eledi. bir sonraki turda ise 1. lig ekibi yeni malatyaspor'u 2-1 ile geçerek gruplara kaldı.
    *yine 3. lig ekibi dersimspor, 1. lig takımı eskişehirspor'u 1-0 ile geçti.
    *bölgesel amatör takımı yeni amasyaspor, 2. lig takımı kayseri erciyes'i deplasmanda 1-0 ile geçti. bir sonraki turda ise denizlispor'u eledi ve gruplara kaldı.
    *3. lig takımı çorum belediyespor, deplasmanda 1. lig takımı manisaspor'u uzatmalar sonunda 3-1 ile geçti.
    *2. lig takımı erzurumspor, adana demirspor'u deplasmanda 3-1 ile geçti.

    *2. lig kırmızı grup takımı kırklarelispor, evinde 1. lig takımı büyükşehir gaziantepspor'u 2-1 ile eledi.
    *3. lig 3. grup takımı darıca gençlerbirliği, deplasmanda 1. lig takımı balıkesirspor'u penaltılar sonrası elemeyi başardı.
    *aydınspor, süper lig ekibi antalyaspor'u 1-0 ile kupa dışına itti.
    *3. lig takımı sancaktepe belediyespor, deplasmanda bandırmaspor'u penaltılar sonrası eleyerek gruplara kaldı.

    yani diyeceğim o ki tek maçlı eleme sisteminde kupa aslında çok renkli ve sürprizlere gebe bir hal alıyor. keşke grup yerine böyle tek maçtan devam etse, seri başı uygulaması olmasa, galatasaray-fenerbahçe-beşiktaş-bursa-başakşehir-trabzon ilk turda bile karşılaşabilse, böylelikle kupa tam manası ile 'türkiye kupası' olsa. tıpkı ingiltere'de fa cup gibi. o şekilde çok daha keyifli ve izlenesi bir hal alır.

    mevcut hali ile grupta alt liglerden gelen takımların hiçbir şansı yok ve galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş gibi takımların bu alt lig takımları ile kendi sahalarında oynadıkları maçlar bomboş tribünler önünde oynanan, yedek oyuncuların oynatıldığı formalite maçlarından öteye geçemiyor. o yüzden mevcut hali tamamen bir yönetici kabiliyetsizliği. ama para, rant gibi kavramlar önplanda tutuldukça formatının değişeceğini de sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın