resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:52
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 3155
    türk futboluna bir hakan şükür daha gelir mi, bence gelmez.

    90 dakika boyunca durmaksızın pres yapan, gerektiğinde duvar olup gerektiğinde savunma arkasına sarkabilecek kadar versatil, yaygın görüşün aksine tekniği gayet yüksek olan ve hatrı sayılır miktarda asist yapan, hava hakimiyeti konusunda dünyanın en iyi forvetlerinden biri olan, bu sayede sadece cezasahasına top şişirdiğin zaman bile ne yapıp edip pozisyon üreten, sezon boyunca bir iki maç hariç lig-kupa-avrupa demeden bütün maçlarda 90 dakika oynayan, bu kadar hırslı olmasına rağmen asla rakiple kavga etmeyen ve kart görmeyen, tek eksik yönü bitiriciliği olan ancak formunu bulduğu zaman bir sezonda 38 gol atacak kadar iyi performans gösteren başka bir forvet düşünün.

    hakan'dan başkasını aklınıza getiremezsiniz çünkü bu özellikleri taşıyan başka bir forvet ülkemize gelmedi. aynı mevkideki oyuncularla kıyaslayalım desek, ilhan mansız'ın prime (zirve) dönemi sadece 3 yıl, nihat'ın ki 6-7 yıl, fatih tekke'ninki 6 yıl, burak yılmaz'ınki 4 yıl sürdü. hakan şükür'ünki ise en kötü ihtimalle 10 yıl, bana sorarsanız 1992'den 2006'ya kadar tam 14 yıl sürdü. nereden baksan 10 küsür yıl boyunca türk futboluna tek başına damga vurdu. hani "tek başına takım" derler ya, hakan şükür gerçekten tek başına takımdı işte. bu özelliklerinin üstüne bitiriciliği bir tık daha iyi olsaydı "raul mü shevchenko mu hakan mı" diye kıyaslamalar yapılır, "fifa yılın futbolcusu" ödülü adaylarından biri olarak gösterilirdi.

    seni çok özlüyorum kral. umarım bu topraklara senin gibi bir forvet daha gelir ve umarım senin gibi uzun yıllar galatasaray'ın formasını giyer. kendine iyi bak, her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın