resim
Jordy Clasie
Takım:AZ Alkmaar
Mevki:Ön Libero
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Hollanda
  • 12
    ada'da sallantılı zamanlar yaşıyor, özellikle geçtiğimiz sezon epeyce eleştirildi ki bana kalırsa geri kalmış ingiliz mentalitesine kurban gitmektedir kendisi.

    ingilizler bir futbolcunun nasıl koştuğuna, ne kadar verimli koştuğuna, hangi amaçla koştuğuna bakmaksızın sadece ne kadar koştuğuna baktıkları için clasie gibi teknik ve zekasıyla oynayan futbolculara sabır göstermiyorlar. ancak bir fellaini bile onların gözünde baş tacı olabiliyor sırf fizik gücü ve koşu kapasitesi nedeniyle.

    velhasıl clasie çok verimli bir futbolcudur, nitekim bulunduğu konumun yukarılarında rahatlıkla oynayabilecek olgunluğa da sahiptir. sneijder'in ön libero versiyonu olarak görmüşümdür her zaman clasie'yi ancak tabii ki tekniği ve oyun zekası sneijder kadar iyi olmamakla beraber akıcılığı ve koşu kapasitesi ile beraber hırçın oyun yapısıyla box to box'ın hakkını veren birisi.

    bana kalırsa en büyük talihsizliği 25 yaşına gelmesine rağmen bugüne kadar elit ve yetiştirici bir teknik direktörle çalışamayışıdır. bir iki tık daha çıkabilir ama akıl hocası olmadığından çıkamıyor.

    bugün türkiye ligine gelse gittiği takıma en az 10 puan artı katar. beşiktaş'ı galatasaray'ı da dahil.

    umarım yakın gelecekte dev kulüplerden birinde görürüz kendisini.

    not: klaassen ile karıştırmışım clasie'yi. hangi kafayı yaşıyordum bilmiyorum ama akıl alır gibi de değil. mesaj atıp uyaranlara teşekkürü borç bilirim, bu aptallığı uyardıkları için :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın