resim
Yasin Öztekin
Takım:Bucaspor 1928
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 2337
    biz burak yılmaz' ı neden eleştirdik, neden burak satılınca sevindik?

    burak yılmaz bir forvetin öncelikli işi olan gol atmayı çok iyi beceriyor olsa da gol dışında oyuna hiçbir katkı veremiyor, sadece defans arkasına atılan toplarla etkili olabiliyordu. yani tek bir silahı vardı ve o silahı çok etkili kullanıyor osla dahi büyük takım oyuncusu tek silahlı olamaz denilerek eleştirildi. bence de büyük takım oyuncusu en azından ilk 11 oyuncusu tek silahlı olamaz. işte zaten bu yüzden sinan da büyük bir futbolcu olamayacak. ve yine bu yüzden yasin asla galatasaray' ın ilk 11 oyuncusu olamaz.

    topa süratli, birebirde etkili... başka? başka bir şey yok. pas oyunu yok, bitiricilik yok, savunma gayreti var ama becerisi yok. tek bir silahı var yani elinde. sinan da öyle. topla hızlı ve açık alanda birebirde etkili. bir de yasin' den çok daha iyi gol vuruşlarına sahip ama top rakipteyken de yasin' den çok daha etkisiz savunmada.

    yasin, tıpkı sabri gibi yerine daha iyi biri olmadığından oynuyor. aldığı para düşünüldüğünde ve her ne kadar 14 yabancı hakkı olsa da 14 tane de yerli oyuncu mecburiyeti olduğundan takımda olmasına hiçbir itirazım yok. ama sayın hocamızdan da rica ediyorum yasin' i umut bulut' a çevirmesin. her maç ısrarla yasin oynarsa yasin' i bitirir bu durum. yasin iyi bir rotasyon oyuncusudur, gitrer etkili olur, arada ilk 11 çıkar sezon boyu 5 6 gol atıp bir o kadar da assit yapabilir falan. ama yasin sürekli oynarsa bu taraftar bir yerden sonra yasin' in beceriksizliklerini, mental eksikliklerini kabul edemez, onalra sabır gösteremez duruma gelir.

    bir de benim fikrime göre sneijder ve bruma gibi asıl işi hücum olan iki adam sahadayken ben diğer kanattaki oyuncunun pas oyununa daha yatkın birisi olmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. örneğin -artık olmaz da- iyi bir hamit mesela. bunun hem oynamak istediğimiz pas oyununa daha fazla katkı vereceğini hem de işin savunma yönünde de bizim lehimize sonuçlar doğruacağına inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın