resim
Emre Mor
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:27
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 399
    14 ekim 2016 borussia dortmund hertha berlin maçını yöneten hakemin adalet anlayışı keşke bu ülkenin yargı düzeyindeki insanlarda olsa. bakın türk hakemi bile demiyorum türk yargısı diyorum. bizim hakim-savcı takımı o kadar sene okuyup basit bir alman hakemi kadar adalet anlayışlarını geliştiremiyorlar. türk hakemlerine girmiyorum bile. türk futbolunun önündeki en büyük engeldir türk hakemleri. cüneyt çakır kendisini bu kadar geliştirmeseydi belki de yabancı kuralı ile birlikte yabancı hakem uygulaması da gelecekti. yatıp kalkıp o adama dua etsin diğer kamiller. neyse konumuza dönelim;

    emre mor'un kırmızı kart pozisyonunda atılması o kadar yerinde bir karar ki. hatta rakibin sarı kart görmesi de çok yerinde.

    hertha berlin'li oyuncu sebastian langkamp'ın emre mor'u yapışıp çekmesi kural dışı fakat ''futbol içi'' bir faul. emre'nin önü açık olmadığı ve pozisyon ciddi bir tehlike arz etmediği için sarı kart kararı da doğru. pozisyonun devamında emre'nin langkamp'a tepkisi yine kural dışında fakat futbolun da dışında. langkamp zaten bunu ayırt edebilen bir birey olduğu için emre'nin kendisine uyguladığı kuvvete hiç tepki vermeyerek yere yığılmış. istese ayakta kalabileceği bir pozisyon fakat kendisine uygulanan kural dışı bir güç var ve buna karşılık ayakta kalmaya çabalamak zorunda değil. kendisini yere bırakarak kural dışı bir hareket yapıldığına iyice dikkat çekmiş. alman vatandaşı adam bunu bilir ama sen ayırt edemiyorsun işte. tv başında ''vatandaşım emre mağdur olduysa tepki göstermekte haklı'' diyorsun. ama maalesef maçı yöneten hakem de tolga özkalfa değil. emre mağdur olduysa zaten yapıştıracak kartı. fakat emre sabredemiyor ve kendi adaletini uygulamaya çalışıyor. bunun da hakkı kırmızı karttır sevgili türk vatandaşı.

    futbol sahalarında çıkan diğer kavgalara bakıldığında emre'ninkisi kıvılcım ayarında bir tepki. fakat saha içinde artık böyle saçmalıkların sonlanması için alman hakemin tutunduğu tavır çok doğru. iki karar da çok yerinde. eğer alman hakem emre'nin kendi adaletini uygulamaya çalışmasına daha düşük bir ceza verseydi dolaylı olarak saha içindeki kendi imajını zedeleyecekti.

    önce biz futbol izleyicileri öğreneceğiz doğru-yanlış ayrımını. yoksa emre mor gibi değerleri diğer yetenekler gibi piç ederiz.

    edit: pozisyonun çok sert olduğu ve emre'nin reaksiyon göstermesinin yerinde olduğu söylenmiş. biz de tepkisiz kalsın demiyoruz zaten. kameralarımız frank ribery'de.

    https://www.youtube.com/watch?v=GSq01NLQK8U
App Store'dan indirin Google Play'den alın