resim
Lionel Jules Carole
Takım:Kayserispor
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.82
Uyruk:Fransa
  • 1145
    kendisi, herhangi bir sakatlık yaşamaz ise ve biz, takım olarak seneye avrupa kupalarına katılabilirsek, 2018 dünya kupsına katılacak fransız milli takımının sol beki olmaya adaydır.

    daha önce de söylemiştim, kanadında bulunan adam geri dönmemesine rağmen bütün rakiplerimiz atak yönü olarak diğer kanadı seçiyorsa bunun sebebi kendisinin o bölgede kapı gibi takılıyor olmasıdır. kötü, mötü deniyor ama full back performansı olarak dikkate alman gereken kriter bölgesinden atak/gol yiyip yemememizdir. zira sneijder'n ekseriyetle sola kayarak top aldığı, bruma'nın aldığı topla ileri gidip ortalığı karıştırdığı ortamda adam daha bindirme yapana kadar atak sonuçlanıyor. kendisi de mantıklı davranıp topu bruma ve sneijder'e - bunun için bazen 3 adamın içinden geçip- taşıyor.

    baştaki cümleme döneyim; 2018 dünya kupası. 2016 avrupa şampiyonası evra'nın son turnuvası idi. şu amda (çeşitli ligleri 90 dakika izlemek suretiyle takip eden biri olarak) fransa'nın 3 adet sol bek adayı vardır. bunlar laywin kurzawa, lucas digne ve lionel carole.

    laywin kurzawa bunlardan en yeteneklisi belki ama defansif bir full back değil. lucas digne ise potansiyelli olmasına rağmen halen potansiyeline ulaşamadı. özellikle itelya liginde oynadığı maçlarda orta düzey (3/5) kanat oyuncuları kanadını koridor yaptılar ve izleyenler bilir, ofansif özellikleri de carole'den kötü. yani topu alayım, adamın içinden geçip ön hatta taşıyayım gibi bir özelliği yok. soldan düz koşuyor, adam eksiltmiyor. fm tabiri ile comparison yaparsak hemen her özelliği carole'ün altında ve en önemlisi barcelona'ya transfer olmuş ise de düzenli forma giymiyor.

    diğer gündeme gelebilecek alternatif massadio haidara ama özellik bakımından digne için geçerli olan hususlar onun için de geçerli.

    transfer gündemine gelirsek, 6 m euro, sezon başında monaco'nun önerdiği 7 m euro'dan daha düşük ve zaten savunmamızın zayıf karnımız olduğu bir ortamda, mevcut kadro içinde ideal bir yedeği bile olmayan ve birey olarak 4'lünün tek güvendiğim ismi olan bir adamı satmak için yeterli değil. gelecek sene avrupa arenasında olursak, biraz daha ofansif yetenekleri gelişmiş bir carole için çift haneli bonservis bedellerinden bahsedilmesine kesin gözüyle bakıyorum. bu nedenle de an itibariyle satılmasına karşıyım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın