resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 5302
    zamanında mustafa denizli, kendisini ve takımdaki diğer yabancıları bir araya toplayıp "söyle bakalım semih hangi arkadaşın kalsın?" demeliydi. bu yapılmadığı için kendisini hala takımın altyapıdan yetişen ağabeyi zannediyor. halbuki kendisi istenmeyen ancak muhtemelen altyapı kontenjanından sürekli takımda kalacak bir futbolcudan fazlası değil. geleceğini görmek isteyenler sabri'ye bakabilir.

    futbol bir spordur. ancak artık günümüzde bir eğlence sektörüdür. hem de inanılmaz sayıda kişiye dokunan bir sektör. yani bugün nike, chelsea'ya forma sponsorluğu için 60 milyon pound'u "oooo chelsea ha, en sevdiğim" diyerek vermiyor. o formanın sponsoru olarak o sözleşme boyunca muhtemelen en az 4 x 60 milyon € kazanmayı planlıyor. bunun nedeni de futbolun ulaştığı kitlelerin çokluğudur.

    buna neden değindim? futbolun milliyetçiliğin baskın olabileceği bir alan olmadığını belirtmek için. yani artık insanlar "bu takımın tamamı türk/ingiliz/ispanyol/alman" diyerek izlemiyorlar futbolu. var, onu da yapan var. ama çok az. milli maçlar bile artık dostluk maçı havasında geçiyor. futbolcuların bile büyük çoğunluğu milli takım turnuvalarını artık birer kariyer planlaması olarak görüyor.

    "benim takımım türk oyunculardan kurulsa daha mutlu olurum" demek aşırı milliyetçiliktir. zaten 4-5 adım atıp sola döndüğünüzde ırkçılık çıkıyor karşınıza. semih ırkçı mıdır? zannetmiyorum. ama aşırı milliyetçi midir? yani sorulan soruya verilen cevap bence net. futbol bunu kaldırmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın