• 69
    galatasarayımızın nasıl bir takım olduğunu anlayamamış ve 104 yıllık geçmişi olan ve gerçek anlamda kendine has bir kültürü ve kendine has bir duruşu olan kulübün taraftarlığını içine sindirememiş ve sindirecek zekaya, kapasiteye, asalete sahip olmayanların uydurduğu saçma sapan harf öbeği.

    öncelikle bir insan için özellikle bizim kültürümüzde ayrı yeri olan annelere edilecek bir hakaretin normal zekalı insanlarca kabul edilmesi beklenilemez. zaten ağzından tükürükler saçarak bu tür harf öbeğinin açılımını bağıranlar, 104 yıldır giyilen asil formanın arkasına bunu yazdırarak bez parçasına çevirmeye çalışanlar da galatasaray taraftarı ve hatta normal zekalı insan olamaz.

    bu tip insanlara bir kaç tanım yapılmalı bence;

    öncelikle empati:
    bir başkasının duyguları, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak yani içselleştirmek demektir. şimdi bu arkadaşlara sormak lazım n.k.x.v.a.s. kısaltmasındaki x kendisini temsil eden bir şey olsa ne düşünürdü ne hissederdi. acaba bunu bağıra bağıra söylerken aldığı haz, ego tatmini mi yüksek olurdu yoksa kendisine edilince yaşayacağı kızgınlık mı??

    bir diğer tanım, taraftar:
    ingilizcesi supporter yani destekleyici yani köstek değil destek olan yani üstündeki t-shirtü çıkarıp, ağzından tükürükler saçarak milletin
    annesine, kardeşine, ailesine, kutsal değerlerine küfürler eden değil, takımını destekleyen, gidip lisanslı ürünlerini alan insandır.

    bünyesinden ali sami yen'leri, coşkun özarı'ları, turgay şeren'leri, metin oktay'ları çıkarmış, karıncaezmez şevki gibi taraftarlara sahip bir kulübün taraftarının duruşu özel ve her daim asil olmalıdır. anne gibi kutsal değerlere dil uzatmak gerçek bir galatasaray taraftarına yakışmamıştır ve yakışmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın