• 217
    dursun özbek yönetimi'ne ve icraatlarına güvenmemekle birlikte, bu işi yapacak olanın onun olmasından duyduğum kaygıyı da belirterek şunu söylemek durumundayım:

    basit bir hesapla neden "harekete acilen geçilmesi gerektiği" anlaşılabilir,

    galatasaray'ın yıllık finansman gideri 40 milyon euro civarında. bununla birlikte yıllık zararımız, finansman gideri olan borçların faizi ve yeni kaynak arayışları sebebiyle 30 milyon euro'dan fazla...

    riva arazisi ve florya'nın değerlendirilmesiyle ilgili tartışmalar 15 senedir sürüyor.
    bu 15 sene içerisinde finansman gideri olarak faize ödediğimiz tutar yaklaşık olarak 15*15'ten 225 milyon euro...

    yani galatasaray'a hiçbir faydası dokunmaksızın tamamen bilançonun negatifine yazılmış tutar 225 milyon euro...

    elimizdeki bu iki araziyi şimdi değil de 15 sene önce değerlendirmiş olsaydık kasamızda fazladan 500 milyon dolar + 225 milyon euro gibi bir para mevcut olacaktı.
    diğer bir düşünceyle, bu araziyi bir 10 sene daha değerlendirmeden bekletecek olursak 10 sene sonra 500 milyon dolar + 225 milyon euro zarar edeceğiz.

    yani arkadaşlar, özetle:

    bugün bu araziyi, elde etme ihtimalimiz olan 500 milyon doları bir kenara atarsak galatasaray'a geçmişten bugüne maliyeti yaklaşık 1 milyar dolar seviyesine gelecek.

    dursun başkanın söylediği şu 2 madde hayata geçirilirse, galatasaray tekrardan ayağa kalkabilir:

    - arazilerin değerledirilmesiyle 500 milyon dolar gelir elde etmek ve bunların tamamını borçların sıfırlanmasında kullanmak
    - bundan sonra gelecek yönetimler için tüzük değişikliği yapılarak "kulübü aldığında bilançoya zarar yazarsa bunu gelen yönetime mal etmek"

    kurtuluşumuz maalesef bu formüle dayalı...
    başka kurtuluş yolu yok gibi gözüküyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın