• 199
    hala yok satmayalım, 50 sene daha bekleyelim değerlensin diyen görüyorum.

    arkadaş , insanda azıcık mantık biraz da matematik olsa şu riva olayını çoktan idrak ederdi.

    banka faizlerinden senede 40 milyon avro ekstra bedel ödüyoruz. yani kabaca 120 milyon tl. ee sen bu riva'yı atıyorum 20 sene sonra değerlendireceksin 20*120=2 milyar 400 milyon tl faiz ödemiş olacaksın en pozitif bakış açısıyla. kaldı ki yıllar geçtikçe borcun ve faizin arttığını da düşünürsek bence bu miktar 3 milyar tl'den aşağı olmaz. yani riva'yı 20 sene daha bekletmenin bize maliyeti tamı tamına 3 milyar tl...

    peki 20 sene sonra riva aynı değerde mi olacak? hayır, elbette gelişim gösterecek ve fiyatı artacak. ne kadar artacak? 30 senede gele gele 350 milyon dolara gelen arsanın bir anda 50 milyar dolara sıçramasını beklemiyoruz herhalde değil mi? olsa olsa 700 milyon dolar olsun. kar 350 milyon dolar yani kabaca 1 milyar 50 milyon tl.

    alın size 20 sene bekletelimciler... riva değerlendi değerlenmesine de yaklaşık 2 milyar tl zarar ettik o ne olacak.

    bakın daha bu hesaba riva satıldıktan sonra faizler olmadığı için elde edilecek senelik yaklaşık 30 milyon dolarlık karı katmadım bile. senelik 90 milyon tl'den 20 senede 1 milyar 800 milyon tl de buradan karımız var. oldu mu sana 20 sene ertelemenin zararı 3 milyar 800 milyon tl.

    riva'yı devletten başka kimse alamaz, ne buna gücü yeter ne parası yeter ne de öyle bir araziye yatırım yapar.

    devletin elinde aldığı bölgenin değerini imarlarla artırma olanağı var, bu yüzden yatırım yaparken korkmaz. ancak elin iş adamı orayı almaya yürek yetiremez çünkü orası şuan bomboş bir arazi, dağlık ormalık bölge. devletten başka kimse o paraları vermez. v e r m e z.

    ünal aysal dönemimde özel bir firma oraya 150 milyon dolar önermiş. düşünün yani, devlet daha avantajlı bizim için.

    ancak galatasaray'ın önünü kesmek isteyenler riva'nın değerlendirilmesine karşı çıkar. çünkü mantıklı adam bilir ki değerlendilmediği her sene galatasaray'ın aleyhine işliyor. dursun özbek yönetimi bu konuda iyi işler yapıyor zannedersem. özellikle belirtilen miktarlarda para girişi olursa kasamıza, herhalde galatasaray'ımız çağ atlar, avrupa'da zirveye oynar. borç psikolojisi ile yıllardır bizi dünya zirvesinden koparmaya çalıştılar. riva değerlendirilirse borç da kalmayacak. işte o zaman hali hazırda riekerink bey de başımızdayken ne güzel bir dönem olur değil mi bizler için?

    her şeyi geçtim kulübün borçlarının sıfırlanmasını, ekonomik olarak dünya zirvesi ile yarışacak konuma gelmesini, yeni bir sistem ve ekol ile avrupai modele geçme fırsatını yakalamasını hangi teknik direktör varken yaşamak isterdiniz?

    - fatih terim mi?
    - bülent korkmaz mı?
    - hasan şaş mı?
    - pereira gibi çapsızlar mı?
    - ne idüğü belirsiz hocalar mı?

    yoksa jan olde riekerink ile mi?

    hülasa, en doğru zamandayız. tam yeri tam zamanı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın