• 82
    hile tespiti için kurulan overwatch sistemi bu oyundaki talepleri karşılamıyor. hatta bir sürü oyuncuyu mağdur ediyor. oyunun en sıkıntılı yanı da bu.

    oyundaki seviyem mg 1 bu hafta bana da overwatch yetkisi vermişler. peki ben global elite rütbesindeki bir oyuncunun hile yapıp yapmadığını nasıl anlayacağım? hadi beni de geç, silver/nova rütbesinde olup overwatch yetkisi olan oyuncular var lan bu oyunda.

    bu saçma sistem yüzünden türkiye'de 2008'den beri takımları olan, turnuvalara katılmış tertemiz adamların kilit oyuncusu ban yedi. 6-7 ay antreman yapsa profesyonel düzeyde oynayabilecek bir adamdan bahsediyorum. deagle ile 1 vs 3 kaldığında oyunu aldık gözüyle bakıyosun. kim bilir hangi silver'ın kurbanı oldu herif.

    kaldı ki öyle çok hesabın da banlandıği da yok. açık açık hile yapan oyuncular var. çaktırmadan yapmaya çalışanlar var. hadi onları banladın adam 24 tl verip tekrar alıyor oyunu. report'ları inceleyen daha ciddi bir ekip kurulup oyun fiyatının 4-5 kat arttırılması lazım bunun engellenmesi için.

    ikinci büyük problem ise serverların yenileme hızının düşük olması. oyuncuların çoğu 50 civarı ping ile oynuyor. uzak mesafe hs'ların yarısı gitmiyor. 1.5'ten, source'tan gelen oyuncular aim yöntemlerini değiştirdiler bu olay yüzünden. oyun kalitesini baya düşük. kaliteli maçlar için ortalama pingin 20'lere düşmesi lazım.

    edit: mesaj kutuma overwatch sistemi hakkında iki farklı yorum gelmiş. iki yazara da teşekkür ederim bilgilendirdikleri için.

    -freyimsi stark'a göre reportlanan bir oyuncu ayrı ayrı 5 ya da 10 oyuncuya sunuluyor. hepsi birden hile var derse bu oyuncu süreli ban yiyor. vac ban sadece anti-cheat sistemine takılan oyunculara veriliyor.

    -hamitindirektendonensutu rütben neyse maksimum bir önceki rütbeye sahip kişiyi izliyorsun demiş. yani mg1 isen nova grubu ve altındaki oyuncuları denetliyormuşsun.

    iki yorum da overwatch'i mantıklı kıldı kafamda. fakat oyundaki hile kullanan oyuncu sayısını düşündüğümde valve firması hakkındaki fikirlerim hiç değişmedi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın