resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 688
    martin linnes!

    dün levski sofya maçında da seyrettim. linnes aynı linnes.

    bakın bu adam yavaş bir bek oyuncusu, standart bir bek oyuncusuna göre ağır. bunun ne anlama geldiğini birazdan açıklayacağım.

    ama önce diğer eksikliklerinden bahsedeceğim. mental anlamda zayıf bir oyuncu. özellikle de maç içi konsantrasyonu çok zayıf. adam kaçırmasının en önemli sebeplerinden biri bu. dünya futbolunda ağır olmasına rağmen başarılı defans oyuncuları mevcut. yaptıkları şey herkesin bildiği üzere oyuna iyi konsantre olup, iyi pozisyon alarak bu açıklarını kapatırlar. ama linnes'te bu yok maalesef. bu özellik sonradan gelişebilir mi? evet ama sadece küçük bir miktar gelişebilir. çünkü bu oyuncunun düşünce yapısı ile, aklı, zekası ile ilgilidir. ama bu özelliğinin gelişmesi için defalarca özel idman yaptırılır ise, artık ezberler ne yapması gerektiğini ve bu şekilde oyun içi konsantrasyonu ve pozisyon bilgisi bir miktar gelişebilir. peki uygun pozisyon alabilmesi için ön sezileri yeterli mi? şu an itibariyle bu da yeterli değil. sakinlik, karar verebilme, kararlılık, cesaret, hamle becerisi, yaratıcılık... bunlar da galatasaray seviyesinde değil...

    gelelim teknik becerilere. ayağı fena değil. top tekniği idare eder. bakın öyle süper bir tekniği yok. idare eder diyorum. ortaları idare eder. paslar eh işte. kısa mesafe basit paslar ile oynarsa o zaman da sırıtmaz. linnes'in pas mesafesinin 20 metreyi geçmediği taktirde sırıtmayacağını düşünüyorum. teknik meziyetler idmanla en kolay geliştirilebilecek özellikler. bu sebeple teknik özelliklerinden pas ve ortaları için mutlaka ekstra idmanlar yapmalı. peki ya defansif teknik özelliklerine bakacak olursak; kesinlikle yetersiz. top kapma, pas arası yapma gibi özellikleri zayıf. çok düzenli, tertipli oynayan takımlarda, yani kısacası makine düzeninde oynayan takımlarda linnes bu açıdan sırıtmaz, ama bizim ligimiz gibi kaos futbolunun oynandığı bir ligde maalesef bu gibi eksiklikleri göze çarpıyor. ayrıca adam markajı da yetersiz, çünkü linnes güçlü bir oyuncu değil. oysa bizim ligimizde futbol sert oynanıyor. hava hakimiyeti de yetersiz linnes'in. boyu uzun değil ama çok kısa da sayılmaz, 1.77 cm. ekstra idmanlar yaparak daha fazla zıplaması ve kafa toplarını bir miktar daha geliştirmesi lazım. bakın sabri 1.70 cm boyunda ama ters kademelerde linnes'ten daha başarılı.
    bakın sabri diyorum, sabri! beğenmediğimiz, çokça eleştirdiğimiz sabri linnes'ten iyi.

    şimdi en başta söylediğim meseleye gelelim. ne demiştim, linnes ağır bir oyuncu. bunu neden sona sakladım? çünkü yukarıda bahsettiğim bütün eksiklikler, zaman içinde, ekstra idmanlarla, özel çalışmalarla geliştirilebilir, ama hız sonradan geliştirilemez. bu oyuncunun fiziksel yapısı ile ilgilidir. sonradan güçlenebilirsiniz ama sonradan hızlanamazsınız. bu mümkün değil. işte bu sebeple, linnes asla galatasaray'ın bek oyuncusu o-la-maz!

    istediği kadar ekstra idman yapsa da olmaz!

    bu sepeble devre arasında bir avrupa kulübüne itelemeliyiz. donk'u bile 1,5 milyon euro bedel ile satış opsiyonu ile gönderebiliyorsak linnes'i de gönderebiliriz. en az 1- 1,5 milyon euro bonservis bedeli ile satabileceğimizi düşünüyorum. bu adam asla galatasaray'ın oyuncusu olamaz. mutlaka devre arasında satılmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın