• 11
    gectigimiz günlerde milli egitim bakanligi ile bir isbirligi protokolu imzalayan vasat devlet organi.

    vasat diyorum yalniz bu vasatliktan * siyrilmak konusunda önemli bir adim attilar bu protokolü imzalayarak. imzalanan isbirligi * devamlilik arz ettigi ve rant kapisina dönmedigi sürece ülkemiz sporunu sovyetler birligi ayarinda bir konuma getirebilir. bilenler bilir spor kültürü olarak sovyetler birligine sarsilmaz bir saygim ve sevgim vardir. sporcu nesillerin nasil yetistirilecegini, alinan basarilarin nasil korunanacagini ve spor dünyasinin nasil domine edilecegini cok iyi bilen ve uygulayan bir ülkeydi sovyetler birligi. devlet planlamasi ile düzenli olarak yol alarak ve sporu halk sathina yayarak kendilerini hic izlemeyen nesillerin bile sovyet ekolü tanimini bilmesinin sebebidirler.

    ilgililer icin;

    sovyet toplumunda sporun rolü

    http://www.academia.edu/...NDA_SPORUN_ROL%C3%9C

    ---peki nedir bu protokolün icerigi? ---

    milli egitim bakanligi ile genclik ve spor bakanligi arasinda imzalanan isbirligi protokolünün isleyisini söyle siralayabiliriz;

    1- okullara ve dolayisiyla milli egitim bakanligina bagli, ders ve özel faaliyetler disinda* atil durumda kalan spor tesislerinin genclik ve spor bakanligi ve spor kurum ve kuruluslarinca kullanilabilmesi.

    2- milli egitim bakanligi bünyesinde düzenlenen teog * * sinavinda sportif basarisi bulunan ögrencilere ekstra puan verilmesi .

    3- 4+4+4 sisteminin ikinci bölümünün basinda * milli egitim bakanligi ile genclik ve spor bakanligi tarafindan yurt genelinde bütün ögrencilerin * yetenek taramasindan gecirilmesi. * bu taramalar halihazirda gsb tarafindan yapiliyormus ancak meb destegi ile yurt sathina yayilmasi amaclaniyormus. * *

    not: bu kapsamda 8 yil icerisinde bütün ögrencilerin en az bir spor bransina ait lisans elde etmesi planlaniyormus.

    (bkz: korkunc bir sey!)

    4- cocuklarin yetenekleri dogrultusunda egilimlerinin oldugu branslar yasadiklari bölgede altyapi olarak zayifsa meb ve gsbnin gerekli altyapi düzenlemelerini yapmakla yükümlü olmasi.

    5- milli egitim bakanligina bagli personellerin * de bu faaliyetler dogrultusunda gsb'ye antrenörlük vs. ile katkida bulunabilecek olmalari. *

    protokol ile ilgili gsb'nin kendi sitesinden yayimladigi bir basin toplantisi metnini paylasiyorum. arzu eden arkadaslar okuyabilirler.

    http://www.gsb.gov.tr/...okolu-imzalandi.aspx

    mevcut iktidarin tutarliligina ve varligina pek güvenmesemde bu projenin ülkenin yarisinda uygulanacak olmasi bile bizleri yillar sonra cok farkli yerlere getirebilir. elimizin altinda bu gibi bir kadin voleybol örnegi var. türkiye voleybol federasyonunun erol ünal karabiyik yönetimi altinda gösterdigi tesislesme* ve deyim yerindeyse fabrikalasma adimlarinin kadin voleybolumuzu getirdigi nokta belli. bunu bütün spor branslarina ve halk sagligina katki saglayacak sekilde ülke geneline yaymamiz durumunda bu ülke pek tabi savaslardan, kavgalardan, gürültülerden siyrilmak icin medeni bir yola girebilir.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın