• 41
    daha geçenlerde kendisinin eleştiri ve fikir özgürlüğü hakkını savunmuştum. ama esasen savunurken yazar olarak, eleştirirken nelere dikkat etmesi gerektiğini de yazmıştım. bazen insanları yönlendirmede pozitif motivasyon etkilidir zira. kendisinden tecrübeli bir yazar olarak elimden geldiğince yardımcı olmak istedim.

    ancak bu arkadaş malesef düşünce özgürlüğü ile nefret kusmanın ayrımına varamadı. 19 yaşında, gencecik ve milli takım için tüm gayretiyle bir şeyler yapmaya çalışan emre mor hakkında, değiştirmesi mümkün olmayan fiziksel özelliklerine saldıran; nefret dolu, hakaret içerikli bir entry yazdı. ayrıca üyeliğinin onaylanmasından bu yana sürekli sertlik dozajı ve agresifliği artan entrylerine şahit olduk. keşke istatistiki verilerle sneijder'i eleştirdiği gibi olabilseydi tüm olumsuz yorumları. o zaman eleştiri hakkını sonuna kadar savunurduk.

    ancak geldiğimiz noktada üslup üslup değil, eleştiri eleştiri değil.

    burası bir fikir paylaşım platformu. yani galatasaray sözlük insanların beynindeki irini serbestçe akıtabilecekleri bir yer asla olmamalı. düşünceler bir süzgeçten geçmeli ve makul şekilde aktarılmalı. tartışmanın, fikir açıklamanın yolunu bilmeyen defalarca şahit olduk ki kalıcı olamıyor. mesela ekşi sözlük'te sınırlar çok daha gevşek. bu tarz yazmak isteyen arkadaşlara önerim orası. en azından beşiktaşlı populasyonuna karşı bir denge oluştururlar.

    kimsenin üslubunun nasıl olacağına karar vermek haddim değil. ancak bir eve giriyorsanız, saygı o evin kurallarına uymayı gerektirir. uymazsanız ev sahibi sizi kapı dışarı eder. istediğiniz gibi davranabileceğiniz yer kendi eviniz. ve hatta sizin evinizin kurallarına uymayan misafiri de siz kapı dışarı edersiniz. sözlüğün kabul görmüş bir formatı var. o formata uyum sağlayamayacaksanız diğer alternatiflere yönelmeniz daha kalıcı çözümler sunacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın